In totaal hebben 111 ondernemers een tegemoetkoming aangevraagd voor fors omzetverlies door het hoogwater in 2021. De aangevraagde steun bedraagt meer dan zes miljoen euro.

Limburgse en Noord-Brabantse ondernemers die door het hoogwater van 2021 fors omzetverlies leden, konden van 24 oktober t/m 5 december 2022 een beroep doen op een speciale tegemoetkomingsregeling, de TOWL. De regeling gold voor omzetverlies van ten minste 50 procent in het derde en vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022. De ondernemers konden hier een tegemoetkoming voor aanvragen van maximaal 30 procent.

Resultaten en vervolg

Na sluiting van de regeling op 5 december bleken in totaal 111 aanvragen ingediend. Er is steun aangevraagd voor een totaalbedrag van iets meer dan 6 miljoen euro. Het gemiddelde bedrag van de aangevraagde tegemoetkomingen bedraagt zo’n 54.000 euro.

Momenteel worden alle aanvragen beoordeeld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij adviseren het College van Gedeputeerde Staten ter besluitvorming. Dit proces wordt naar verwachting in januari 2023 afgerond. Daarna zal de Provincie Limburg alle aanvragers op de hoogte brengen van de gemaakte beslissing.

- Advertentie -
Vorig artikelOnderhoud aan bomen in Gulpen-Wittem van start
Volgend artikelLezing over kerststallen van overal, van vroeger en nu, door kerststallenverzamelaar Ingrid Henssen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in