Voor alle bewoners van het Heuvelland, die dit jaar (nog) thuisblijven én voor alle mensen die in eigen land op vakantie zijn, organiseert de afdeling Eys van het IVN opnieuw een viertal gratis toegankelijke excursies.

Drie wandelingen

Onze IVN – gids neemt u mee op een korte of langere wandeling in en om Eys langs de zo kenmerkende wegkruisen van het Zuid-Limburgse land. Zij vertelt over de geschiedenis en de achtergrond van de kruisen en van andere bijzondere gebouwen onderweg. De mooie natuur en de prachtige panorama’s krijgt u er gratis bij!

Op woensdag 18 augustus staat een panoramawandeling (met een lengte van ca. 8 km) op het programma. Ze voert langs de zuidzijde van Eys en door het dorp met een aantal markante kruisen op de route. De aanvang is om 14.00 uur. De kenmerken zijn uitnodigend: niet zwaar, en met vaker brede paden om gezellig bij te kletsen. Het afleggen van deze tocht duurt 2,5 tot 3 uur, ook bevindt er zich af en toe een bankje onderweg.

Tenslotte de laatste wandeling op maandag 23 augustus. Deze gevarieerde dorpswandeling van 7 km begint om 09.30 uur. Via een groene klim wordt een mooi uitzichtpunt met een bijzonder hagelkruis bereikt. De duur bedraagt 2 – 2,5 uur. Er wordt niet gepauzeerd, wel bevindt er zich boven een bankje.

Gratis toegankelijk

Aanmelden is mogelijk via voorzitter@ivneys.nl. Men dient 1,5 meter afstand te houden tussen niet-huisgenoten. IVN, afdeling Eys biedt deze wandelingen gratis aan. Een wandeling op aanvraag voor groepen is mogelijk tegen vergoeding.

N.B.: De wandelingen zijn ook zelfstandig te lopen aan de hand van het boekje ‘Weg- en veldkruisen in Eys’, uitgave IVN, afdeling Eys, te koop in de kloosterboekwinkel te Wittem aan de Wittemerallee (à €5,95). Dit boekje is als naslagwerk ook te koop na de wandelingen bij de gids.

Nadere informatie bij de gids, Constance Kerremans (tel. 043-4506270, ook via voorzitter@ivneys.nl).

- Advertentie -
Vorig artikel“Het mooiste voor mij tot nu toe” – Maud Braam aan het woord!
Volgend artikelRegeling tegemoetkoming schade hoogwater Limburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in