De Rijksvoorlichtingsdienst maakte vandaag bekend dat de Koning op 27 april 2020 zijn verjaardag viert in Maastricht. Het stadsbestuur laat weten uit te kijken naar het bezoek van de Koning en zijn familie. “Het is een absolute eer dat de Koning komend jaar Koningsdag in onze stad meeviert. De stad heeft alles in huis om de Koninklijke familie een geweldige dag te bieden. Samen met alle Maastrichtenaren gaan wij er een feestelijke Koningsdag van maken”, zegt burgemeester Annemarie Penn-te Strake

De komende maanden zal gewerkt worden aan een interessant en feestelijk programma. Het stadsbestuur wil dat opstellen samen met diverse Maastrichtse verenigingen. Penn-te Strake: “Het wordt uiteraard een feestje voor de Koning, maar ook voor de stad.”

Koningsdag wordt jaarlijks live uitgezonden op televisie. Volgens Penn-te Strake is het dan ook een mooie kans om Maastricht aan de rest van het land te laten zien. “Natuurlijk kent iedereen Maastricht, maar kent iedereen Maastricht ook echt goed? We zijn een van de oudste steden van Nederland, maar ook met een van de jongste en meest internationale bevolking. Iedereen kent de prachtige historische binnenstad, maar aan de rand daarvan ontwikkelt zich een ruig gebied vol industriële monumenten, vrijplaatsen en betekenisvolle creativiteit die deze stad een nieuwe identiteit geeft.”

Die twee zielen van de stad worden de basis van het programma die dag, zegt de burgemeester. “Een verhaal van innovatie en traditie, dat door alle Maastrichtenaren wordt verteld, dwars door alle lagen van de bevolking, en ongeacht de vele achtergronden van de bewoners. Dat maakt Maastricht uniek: sociaal en saamhorig, met alle Maastrichtenaren, maar ook met het prachtige Heuvelland en de Euregio om ons heen. Zonder hen zou Maastricht Maastricht niet zijn.”

- Advertentie -
Vorig artikelKoninklijke erepenning voor Fanfare St. Cornelius uit Schin op Geul
Volgend artikelMaas­tricht­se (88) her­kent zich­zelf op be­vrij­dings­fo­to lijn­bus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in