Aan de slag voor het behoud van de bomen in Eijsden-Margraten

Foto door Johannes Plenio

In Eijsden-Margraten staan veel oude, indrukwekkende bomen. Bomen hebben voldoende grond, zuurstof en een goed bodemleven nodig om te groeien. “Daarom beschermen we de groeiplaats van de rode beuk bij Sportpark Ir. Mirland in Eijsden”, vertellen John Hutzemakers en Stan Feijs van de afdeling Openbare Ruimte.

Waarom is dit nodig?
“De wortels van deze rode beuk liggen niet diep in de grond. Daardoor nemen de wortels van de beuk weinig voeding en water op. Zeker in tijden van hoge temperaturen en droogte.”

Hoe wordt deze beuk beschermd?
“Onlangs plaatsten de gemeente, boomverzorgers uit Eijsden-Margraten en een lokale ondernemer een stalen rand om de beuk. Daardoor ontstaan minder snel beschadigingen aan de boom. Ook bedekten we de grond bij de rode beuk met oude plantenresten. Deze resten bevatten veel gezonde bacteriën en schimmels. Zo krijgt de beuk genoeg voeding. In het najaar geven de vallende beukenbladeren een beschermende deklaag.”

Hoe kunnen inwoners helpen?
“Ziet u een boom die naar uw mening onderhoud nodig heeft? Meld dit dan via de Fixi-app. Of bel gerust naar 14 043 of 043 458 8488.”

- Advertentie -
Vorig artikel“Al die zonnepanelen, ik word er een beetje verdrietig van, af en toe” – Bjorn Jetten aan het woord
Volgend artikelSV Geuldal houdt twee klusochtenden in Wijlre en Schin op Geul

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in