Adjudant Wien (Hendriks), al circa 10 jaar Raadslid van de fractie Balans en opgegroeid in Café Hendriks, kreeg het carnavalsvirus daardoor al vroeg met de paplepel ingegooid. Bij de Kling Baagratte was hij lid van de Raad van Elf, Hofnar en zelfs dansmarietje, al wil hij aan dat laatste eigenlijk niet herinnerd worden.

Foto: Kaldenbach Simpelveld

In 1995 is hij tijdens de Prinsenproclamatie van gemeenteprins Nic (Xhonneux) , zonder dat hij dat vooraf wist, gevraagd om bij hem Hofnar te worden. En dat was dan ook de eerste keer dat hij met de “grote” Baagratte in aanraking kwam. In 1999 werd hij zelf uitgeroepen tot Prins van de Baagratte in Nijswiller, samen met hofnar Mike (Schmidt), volgend jaar is dat 25 jaar geleden. In het dagelijks leven is hij getrouwd met zijn Prinses Monique. Naast lid van de Raad van Elf is hij ook jaren lang bestuurslid en penningmeester van CV De Baagratte in Nijswiller geweest. Moniques zonen Julian en Daan zijn bij hen in Nijswiller woonachtig. Adjudant Wien is inmiddels 37 jaar als administratief medewerker werkzaam bij Elektro Bergmans en Wijnen in Nijswiller. Hun gezamenlijke hobby’s zijn buiten carnaval en feesten: lekker eten en drinken, wandelen, muziek en vakanties.

Prinses Monique (Hendriks-Nix), geboren op de 11e van de 11e, is opgegroeid in Wijlre. Zij was bijna 40 jaar geleden Jeugdprinses, samen met prins Yvo (van Deursen), van de Kling Puime aldaar. Omdat ze lid was van Showgroep 2000 was ze op elke Jeugdzitting aanwezig om een nieuwe showdans uit te voeren. Verder heeft ze in verschillende dorpen met groepen in de optocht gelopen. De afgelopen 16 jaar met de zussen en de nichtjes van de Adjudant in Nijswiller. Carnaval is voor haar echt genieten van samenzijn en gezelligheid. Zij is enorm dankbaar dat haar man, die helaas al Prins was geweest, haar bij deze geweldige ervaring om Prinses te worden wilde bijstaan als Adjudant.

Monique werkt als secretaresse bij Fysio Eys, waar ze het erg naar haar zin heeft. Verder ligt haar hart in Italië, zowel qua taal (ze is op Italiaanse les), alsook qua oriëntaals eten. Daarom gaan ze er regelmatig heen om weer nieuwe plekken, gerechten en wijnen te ontdekken. Ze houdt van tapas, een goed glas wijn en heerlijk wandelen. Kortom, ze geniet van La Dolce Vita! Haar motto is dan ook: “Geneet van elke daag en bis tevrae mit wat ste has, mer pak wat ste pakke kins, want dat numt dich ginge mie aaf!”

Alaaf!

- Advertentie -
Vorig artikelMet kerstboom en kerststal: St. Joseph-kapel Hilleshagen weer traditioneel in nostalgische kerstsfeer gehuld
Volgend artikelRD4 herinnert aan duurzame kerst: Kapotte kerstlichtjes verdienen een tweede leven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in