De Noabere va Viele laten het volgende weten: “Hierbij willen wij alle leden uitnodigen voor de algemene ledenvergadering van de Noabere va Viele, geschied- en heemkundekring van Vijlen, die gehouden wordt op zondag 21 november 2021om 13:30 uur in café- restaurant Bergzicht aan de Vijlenberg 55-57 in Vijlen.

Verkiezingen

Tijdens deze algemene ledenvergadering stelt Wiel Felder zich verkiesbaar als bestuurslid. Hij wil bestuurslid blijven maar de functie van voorzitter, na de alv in 2022, neerleggen. Ons bestuur bestaat op dit moment uit zes personen. Conform de statuten moet het bestuur uit een oneven aantal bestuursleden bestaan. We zijn daarom op zoek naar het zevende bestuurslid. Geïnteresseerden hiervoor kunnen zich uiterlijk 24 uur voor de algemene ledenvergadering (schriftelijk) melden bij het bestuur.

Lezing over WOII

Aansluitend aan deze vergadering volgt vanaf 15:30 uur een gratis voor alle leden en niet-leden toegankelijke lezing door Harry Weinberg over “Heerlijkheden, met in het bijzonder de heerlijkheid Vijlen”. Harry Weinberg heeft sinds 2007 een aantal publicaties op zijn naam staan over verschillende aspecten van de Zuid-Limburgse geschiedenis. In november 2019 promoveerde hij in Maastricht op zijn proefschrift Vrije Rijksheerlijkheden in Limburg (1500 – 1800) Limburg.

Vijlen heeft 1000 jaar geschiedenis. Gedurende meer dan de helft daarvan was het een “heerlijkheid”, een oude vorm van lokaal bestuur. Een heerlijkheid had schepenen, die zowel rechters als bestuurders waren. Hoe zelfstandig was deze heerlijkheid? Wie oefende er gezag uit? Wat waren de grenzen? De lezing behandelt deze periode van de geschiedenis van Vijlen.”Wij hopen u allen op 21 november 2021 aanstaande te mogen begroeten.”

- Advertentie -
Vorig artikelLezing Heemkunde Nijswiller afgelast
Volgend artikelCabaret Sophianum uitgesteld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in