Op 28 oktober 1980 openen Ed en Dorien Horsmans samen in Gulpen Bloemenboetiek ’t Blumpke. Na de bloemenvakschool duiken ze op jonge leeftijd in het diepe. ’t Blumpke (in Gulpens dialect) is een woord dat toen, maar ook nu nog, dagelijks in de volksmond wordt gebruikt.

De keuze was logisch: “Het was meteen duidelijk dat we in Gulpen een zaak zouden beginnen. In Gulpen en omstreken hadden ze tenminste planten en bloe- men voor de ramen in plaats van gordijnen. Men is hier bloem-minded.” De combinatie van hard werken, durven ondernemen en vooral passie voor het prachtige bloemenvak zorgen voor een goed recept. Door de jaren heen zijn er heel wat veranderingen en metamorfoses gepasseerd. Zoals verschillende stijlen, personeel, trends en uitstraling van de zaak. Met als algemene trend: “Telkens ligt de lat heel hoog en dat weet men ook.” Leveranciers en producten worden met zorg uitgekozen. De meeste bedrijven leveren dan ook al heel lang. Vanaf het begin is ’t Blumpke ook al Fleurop lid. Voor de extra service, maar ook nu in een tijd dat er steeds meer online besteld wordt, is het belangrijk om met de tijd mee te gaan. Er wordt geleverd in een groot bezorggebied in het Heuvelland. Nu met een nieuwe auto én een nieuwe bezorgster, Nika. Verder bestaat het huidige team uit Jeannette, die alweer bijna 25 jaar werkzaam is bij ’t Blumpke. Een vakkundige, ervaren en enthousiaste kracht. En Bente, een jonge talentvolle aanwinst en nog in opleiding. Als leerbedrijf ziet men dus ook regelmatig stagiaires voorbij komen. Om jonge mensen het vak in de praktijk te leren.

Overname ’t Blumpke
Mieke, die na de kunstacademie ook in de zaak is gaan werken, gaat nu het stokje overnemen. ’t Blumpke laten doorbloemen… Het levenswerk van haar ouders is haar zeer waardevol. “Het bloemenvak heb ik van mijn vader geleerd, in de praktijk. Ik had, en heb nog steeds, een goede leermeester aan mijn vader. Dat had ik op een school nooit kunnen leren.”

In oktober 2020 is de zaak volledig vernieuwd. Klaar voor de toekomst! Door middel van een verbouwing en re-styling is ’t Blumpke wat het wil uitstralen: een mooie kwaliteitszaak, met vakmensen gespecialiseerd in bloemwerk. Recentelijk is er ook het gouden duurzaamheidscertificaat behaald. Zo proberen ze zo duurzaam mogelijk te ondernemen, wat betreft de bloemeninkoop, schoonmaakmiddelen, verpakking, afvalverwerking, energie, omgang met medewerkers, bezorgtransport, enz….
“Want onze klanten vinden dit belangrijk, en wij ook!

Wat zijn we trots op ons team! Afgelopen jaar zijn er bergen verzet. Alle klanten, natuurlijk ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen in ons! Zonder jullie waren de afgelopen 40 jaar niet mogelijk geweest! En we hopen jullie in de toekomst nog vaak blij te kunnen maken met de mooiste Blumpkes. Voor welke gelegenheid dan ook! Dus graag tot ziens en van harte welkom in onze nieuwe zaak (op dezelfde vertrouwde plek).”

Ed, Dorien en Mieke

Bloemenboetiek ’t Blumpke,
Markt 6 Gulpen (www.blumpke.nl, tel: 043-4501326)

- Advertentie -
Vorig artikelDoet u mee met de Ontstening- en vergroeningsregeling?
Volgend artikelProvincie draagt bij aan drie bouwprojecten Vaals

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in