In Valkenburg staat het Auwwieverbal dit jaar hoogstwaarschijnlijk weer op de agenda, met evenementenbureau Nr. 1 Artiesten uit Eijsden aan het roer. Na intensieve onderhandelingen heeft Rob Knubben van het evenementenbureau maandag een overeenkomst bereikt met de gemeente Valkenburg. Op dinsdag volgt nog een gesprek met de hulpdiensten, die hun goedkeuring moeten geven voor het plan. Als ook zij akkoord gaan, zal het centrum van Valkenburg op de donderdag vóór carnaval weer het toneel zijn van een bruisend volksfeest met carnavalsartiesten.

Eerder dit jaar trok de stichting Valkenburgse Evenementen Vrienden, die de afgelopen jaren het Auwwieverbal organiseerde, zich terug. De stichting kon niet voldoen aan de strengere veiligheidseisen van gemeente, politie en brandweer. Hierdoor leek het erop dat het doek zou vallen voor de start van het carnavalsweekend in Valkenburg.

Net op het nippertje meldden zich drie bedrijven die mogelijk het Auwwieverbal wilden organiseren. Twee daarvan haakten echter af, omdat zij geen manier zagen om het volksfeest binnen de gestelde kaders te realiseren. Rob Knubben van Nr. 1 Artiesten zag wel mogelijkheden en heeft nu een akkoord met de gemeente. Hij verwacht ook overeenstemming te bereiken met de hulpdiensten tijdens het gesprek op dinsdag.

- Advertentie -
Vorig artikelLimburgse Vlaai verovert Europa: Officiële erkenning als beschermd streekproduct
Volgend artikelRd4 Reinigingsdiensten anticipeert op sneeuw: geen afvalinzameling op woensdag 17 januari

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in