“Banholt is geweldig!” – Tom van Laar aan het woord

Het zonnetje schijnt, de temperatuur neemt toe en een sportzomer die voor de deur staat. Voor sommige jongeren uit het Heuvelland dé remedie tegen een klassieke vrijdagmiddagdip. Onder het naar huis fietsen wordt het steeds duidelijker. Als de terrassen (eindelijk) weer bomvol zitten, de caravans weer door het Heuvelland koetsjen en de terugrit naar huis door een groep wielrenners onveilig wordt gemaakt, dan weet je dat het langzaam weer echt zomer is!

Erg vindt Tom van Laar (18) uit Banholt het niet, ‘al mochten de wielrenners af en toe wel wat minder in aantal zijn, haha’. Tijdens het naar huis fietsen wil dat wel eens voor onwenselijke situaties zorgen en dat moet natuurlijk niet storend zijn voor de oorspronkelijke bewoners van het Heuvelland.

18 jaar geleden werden de eerste – toen nog stapjes – door Tom in Banholt gezet. Veel kwam er op dat moment nog niet uit, maar dat hij het sjiek vond in Banholt mag vandaag de dag wel duidelijk zijn: “Banholt is geweldig! Ik had oprecht nergens beter kunnen wonen. Altijd gezellig en ook de sfeer en het contact onder de jeugd is top. Dat kun je helaas niet in elk dorp in het Heuvelland zeggen. Dus daar ben ik wel trots op!”

Zelfs van een klein geschiedenislesje is Tom niet vies: hij geeft hij met pijn in het hart toe ook wel op de hoogte te zijn van het feit dat Banholt vroeger onderdeel was van Mheer. Of de verhoudingen tegenwoordig ook nog steeds zo close liggen? “Muah, de echte goeie komen natuurlijk uit Banholt, haha. Dus er wordt soms wel eens een grapje uitgehaald met een vriend of vriendin die uit Mheer komt. Maar dat de verstandhouding van de jeugd uit Banholt en Mheer goed ligt, is 100 procent zeker!”

Ook al is het bijna zomervakantie, Tom moet nog even flink in de boeken voor zijn opleiding tot Biomedisch Analist. De resultaten zijn goed, maar de laatste tentamens staan nog voor de deur. Welke invloed corona op zijn leertraject had? “Eigenlijk best positief. Iedereen is vrij negatief over het veel veranderde thuiswerk. Tuurlijk is sociaal contact wat je mist wel jammer, maar het thuiswerken bevalt mij echt heel goed. Voor mij mag het zo blijven, met af en toe een praktijklesje dan.”

Wat na het afronden van zijn studie op het Vista college op zijn pad komt, weet hij nog niet precies, maar werken zit er nog even niet in: “Ik denk dat ik in dezelfde richting een studie op het HBO wil doen, maar voor het zover is heb ik natuurlijk nog even.” Nu is het vooral toewerken naar de zomervakantie, en dat doet hij met veel plezier. Vorig jaar is de vriendenvakantie naar Bulgarije gecanceld, dus er wordt sterk gebeden dat er dit jaar geen herhaling plaatsvindt. “Mocht het wel zo zijn, dan gaan we lekker in Nederland op pad. Ook niet verkeerd, behalve voor de beurs, haha!”

Met het EK voor de deur kan hij zich eindelijk weer eens verheugen op mooie vooruitzichten:  “Niet dat ik zo’n gigantische voetbalfan ben. Maar het samen beleven met mijn vrienden, de sfeer die daarmee verbonden is, en soms ook wel de spanning, dat alles is heel apart. Die heb ik gemist. Ik hoop dat ze ver komen, al heb ik geen idee hoe ver hun kansen reiken.” Maar dan in ieder geval: HUP HOLLAND HUP!

- Advertentie -
Vorig artikelBuurtbuslijnen 791 en 793 rijden weer volgens oude dienstregeling
Volgend artikelMaximale duur fiets parkeren in Binnenstad en Wyck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in