Gemeente Vaals sluit zich aan bij de nationale campagne ‘1K Z1E J3’, een initiatief van 113 Zelfmoordpreventie. Meer dan 50 gemeenten in Nederland, waaronder Vaals, omarmen deze campagne die tot doel heeft om openbare bankjes te transformeren tot plekken waar mensen de gelegenheid krijgen om elkaar echt te zien en te spreken over hun gevoelens.

Op deze bankjes, verspreid over de gemeente, zijn goudkleurige plaquettes bevestigd met de campagnetekst: “Een goed gesprek begint met iemand écht zien.” Met meer dan 1000 van deze ‘1K Z1E J3’-bankjes verspreid door Nederland, is het initiatief sinds september 2022 actief in het faciliteren van ruimte voor openhartige gesprekken.

Wethouder Erika Jaegers benadrukt het belang van de campagne en stelt:

“Er rust nog steeds een taboe op het praten over zelfdoding. Terwijl een gesprek juist enorm kan opluchten en het begin kan zijn van een oplossing. Iedereen kan zo’n gesprek voeren; het is spannend maar niet moeilijk. De campagne ‘1Kz1EJ3’ helpt je daarbij.”

Op Blue Monday heeft de gemeente Vaals bij zes openbare bankjes speciale 113-bordjes geplaatst. Deze bevinden zich op de volgende locaties: bank JOP, bank op Prins Willem Alexanderplein, bank op Wilhelminaplein, bank ter hoogte van Klaasvelderweg 1 in Lemiers (bij monument), bank op plein Vijlen, en bank de Koel in Vijlen.

- Advertentie -
Vorig artikelOnderhoud Bemelerweg: Fase 2 van start in Cadier en Keer
Volgend artikelMet motto ‘Tussche berg en busch’: In Mechelen op zoek naar nieuwe Jeugdhoogheden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in