Zaterdag 13 januari jl. vond in gemeenschapsvoorziening “A Gen Sjoeël” in Mechelen de jeugdzitting van J.C.V. De Breuzelèèrkes plaats. Onder het motto “tussche berg en busch” zorgden tientallen kinderen (en enkele oudere kinderen) uit Mechelen en omliggende dorpen voor een spetterende zitting. Ruim twee uur lang kreeg het massaal aanwezige publiek een show van zang en dans voorgeschoteld.

Tegen de klok van half vijf werd afscheid genomen van Prins Ties I, Prinses Elza en Hofnar Fenne. Voor de laatste keer brachten zij hun schlager “Breuzelèèrkes Carnaval” ten gehore, waarna op een waardige manier afscheid genomen werd van deze hoogheden.

Na een korte pauze kon de zoektocht beginnen naar de nieuwe hoogheden voor het seizoen 2024.  Op het grote scherm werd een filmpje getoond, waarin de oud hoogheden “tussche berg en busch” op zoek gingen naar de nieuwe Jeugdhoogheden.

Herkenning

Toen opeens op het podium d’r dieke sjtee van d’r  Voeleborn zichtbaar werd, kwamen daar onder luid gejuich de nieuwe Jeugdhoogheden Prins Jelte I, Prinses Floor en Hofdame Fem tevoorschijn.

Prins Jelte I (Hermes) woont samen met zijn ouders en zus op A ge Veld in Mechelen en in zijn vrije tijd is hij een grote liefhebber van gamen. Prinses Floor (Tychon) woont samen met haar ouders en zus in de Burgemeester Pappersweg. Ze speelt handbal bij H.V. Juliana in Epen en saxofoon bij harmonie Sint Cecilia in Mechelen. Hofdame Fem (Janssen) woont met haar ouders en broer eveneens in de Burgemeester Pappersweg. Haar hobby is paardrijden. De hoogheden zitten allemaal op Basisschool Witheim. Dit vrolijk trio kijkt ernaar uit op met jullie “Samen in het durpke tussche berg en busch te carnevalle.”

- Advertentie -
Vorig artikelBankjes van Begrip: Vaals omarmt ‘1K Z1E J3’ campagne voor zelfmoordpreventie
Volgend artikelPubliek verbijsterd: Spik en Span wint LVK voor vijfde maal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in