Burgemeester Akkermans aan het woord

Burgemeester Akkermans | Gulp en Geul Journaal

Een bericht aan de inwoners van de gemeente Eijsden-Margraten,

Voor wie in harmonie met de tijd leeft, zijn termen als eerlijk, puur en lokaal vanzelfsprekend. Op het ritme van de seizoenen worden de vruchten gegeten, de gewassen gezaaid en de groenten geoogst. We beseffen dat we onderdeel zijn van een groter geheel. We leven in harmonie, met elkaar en onze omgeving. We staan dichtbij het leven.

De afgelopen decennia is ons klokje steeds sneller gaan tikken. Opgejaagd, leek het wel. Of joegen we onszelf op? Nu loopt de klok nergens meer gelijk. In de ziekenhuizen een gierende wekker, in de economie een trage slinger. In ons sociale leven, na een korte opleving, weer haperende wijzers. Zelfs het Zwitserse precisie-uurwerk heeft te lijden onder de tijd.

De huidige wintertijd is een mooi moment voor bezinning. Hoe snel zijn we weer gaan hollen, toen het eenmaal mocht? We horen het klokje thuis niet eens meer tikken, de warme klanken van de kerkklokken zijn aan dovemansoren gericht. Wordt het niet eens tijd, de tijd te nemen? De tijd zorgt ervoor dat we vooruitgaan, maar vraagt ons ook om af en toe stil te staan. Bij het verleden, bij onze vrijheid en bij elkaar.

Bij vrijheid die je kunt nemen, maar liever laat liggen, uit solidariteit met de ander. Om tijd te maken en ruimte te geven. Laten we proberen gezond te blijven. Dan gaan we samen op weg naar een nieuwe harmonie.

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

- Advertentie -
Vorig artikelVermist | Jef Vaessen uit Cadier en Keer
Volgend artikelGemeenten samen aan de slag met drukte in het buitengebied

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in