Het elektriciteitsnet raakt de laatste jaren steeds meer overbelast. Dit is een landelijk probleem. Toch willen we allemaal gebruik blijven maken van energie. Daarom voert energiebeheerder Enexis flink wat werkzaamheden uit. Zo moeten er zwaardere kabels komen en extra transformatorkasten. Wethouder Mark Gerritsen van de gemeente Eijsden-Margraten vertelt:

Waarom extra transformatorkasten?

“Steeds meer mensen koken en verwarmen hun huis elektrisch of rijden een elektrische auto. Ook heeft 43% van onze woningen zonnepanelen. We vragen allemaal steeds meer van het elektriciteitsnet. Daarom moet het elektriciteitsnet aangepast worden. Transformatorkasten zijn nodig zodat we straks allemaal nog voldoende capaciteit hebben om onze dagelijkse behoefte van stroom te voorzien.”

Wanneer worden deze geplaatst?

“In onze gemeente komen er 168 transformatorkasten bij. Dit moeten we realiseren voor 2030. Grote kans dat er ook bij u in de buurt de komende tijd gewerkt wordt aan het elektriciteitsnet.”

Waar komen deze transformatorkasten?

“Transformatorkasten zijn vergunning-vrij, een beslissing van het Rijk. Enexis zoekt samen met de gemeente naar plekken waar deze kasten nodig zijn. We vinden het belangrijk dat deze op een verkeersveilige plek staan en passend in de omgeving. Een belangrijke stap op weg naar het verduurzamen van onze gemeente.”

- Advertentie -
Vorig artikelBloesem2Daagse op zaterdag 27 en zondag 28 april 2024
Volgend artikelSubsidie voor rijksmonumenten met woonfunctie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in