Burgemeester Harry Leunessen: Blijf dit weekend weg uit het buitengebied!

Veel mensen kwamen op de sneeuwval in het buitengebied van de Gemeente Vaals af. Dit leidde op een aantal plekken tot drukte. Die drukte is vanwege het coronavirus niet wenselijk, omdat dit ervoor kan zorgen dat de coronaregels niet gevolgd kunnen worden.

Burgemeester Harry Leunessen van de gemeente Vaals benadrukt: “We bevinden ons op dit moment in een lockdown. Het coronavirus verspreidt zich nog altijd, ook al zijn we nu aan het vaccineren. Het is dus belangrijk om de coronamaatregelen te blijven volgen. Het advies is nog altijd: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte.”

“Ik snap dat veel mensen ons buitengebied op willen zoeken. Het is de eerste sneeuw van deze winter en die sneeuw blijft op maar een paar plekken liggen, waaronder rond Vaals en Vijlen. Dat winterse decor is alleen maar meer reden om er na een week binnen zitten op uit te willen. Maar we hebben nog altijd te maken met het coronavirus. Taferelen zoals in april moeten we voorkomen. Toen gingen, ondanks herhaalde oproepen om thuis te blijven, alsnog veel mensen de weg op. Het was toen zelfs zo druk in ons buitengebied dat wegen moesten worden afgesloten. Dat willen we niet nog eens meemaken. Ik roep daarom met klem op: ga dit weekend geen sneeuwwandeling maken in de bossen rondom Vijlen en Vaals. Ons buitengebied kan een grote toestroom niet aan. Neem je verantwoordelijkheid!”

Medewerkers van gemeente, politie en Staatsbosbeheer probeerden de verkeersstromen in de heuvels in goede banen te leiden. Op veel plaatsen stond het verkeer vast.

Er werden boetes uitgeschreven voor de talloze fout- en wildparkeerders, aldus de burgemeester. “De boa’s hadden het zo druk dat ze tussentijds even naar het gemeentehuis moesten om de accu’s op te laden van de apparaatjes waarmee de boetes werden uitgeschreven”, zei Leunessen. De auto’s stonden in lange rijen in en langs de bermen van de smalle bochtige wegen van het golvende heuvellandschap geparkeerd. “Mensen ontdekten na een paar uur sneeuwpret een briefje onder de ruitenwisser.”

- Advertentie -
Vorig artikelVas­te­la­o­vend-kunst­pos­ter schuift door naar 2022
Volgend artikel‘Aan de gewichten te riete’ – Noa Harings aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in