Zaterdag 11 november opent carnavalsvereniging CV De Grensülle het nieuwe carnavalsseizoen met een rondgang door Vaals. De Grensülle organiseren sinds 1948 de carnaval in Vaals. In het jaar 2025 vieren zij hun 7 x 11-jarig bestaan. Een flyer met het programma van komend seizoen van de proclamaties en zittingen wordt bij ieder huishouden in Vaals thuis bezorgd. Op zaterdag 18 november bezoeken De Grensülle de carnavalszitting van CV D’r Druje Schreck en zaterdag 25 november de carnavalszitting van CV De Raenpiete. Vrijdag 24 november is de voorverkoop van de Herenzitting die plaatsvindt op zondag 14 januari van 18.30 tot 19.00 uur in Brasserie Vols, Prins Willem Alexanderplein 1 in Vaals.

De voorverkoop van de Dameszitting die plaatsvindt op zondag 21 januari vindt plaats van 19.00 tot 20.00 uur in Brasserie Vols, ook op vrijdag 24 november, in Brasserie Vols.

Zaterdag 2 december bezoeken De Grensülle het Glühweinfest van KG Vaalserquartier. De traditionele Kersthut staat vanaf 9 december in samenwerking met en bij d’r Nuije Koffereck. De rode kerstkaarten ontvangt elk huishouden van Vaals in de maand december. Zaterdag 6 januari wordt de nieuwe Prins van Vaals geproclameerd in gemeenschapszaal de Obelisk. Dansmarieche Lynn, d’r sjlappe Kroam, Palaver, de Villa Dancers, Die Lustigen Brüder, de Prinsejarde en de Oecher Penn met 120 deelnemers vormen het programma. Er is vrije entree en de Afterparty wordt verzorgd door DJ Wim Frijns. Het begin is traditioneel om 20.11 uur en de zaal gaat open om 19.30 uur. Zondag 7 januari wordt de nieuwe Kinderprins van Vaals geproclameerd. D’r Kèngercarnaval, Los Cannonos, Sven ohne Girls, d’r Tim, Dance 2be me, en nog veel meer vormen het programma van de Kinderzitting. Kinderen hebben gratis entree en volwassenen betalen € 3,50 entree. De Kinderzitting start om 14.00 uur en de Obelisk is om 13.30 uur open. Het Prinsejala vindt plaats op vrijdag 19 januari in gemeenschapszaal de Obelisk. Der Kwispel, het carnavalskrantje van Vaals wordt vanaf zaterdag 4 februari rondgebracht in Vaals. Auwwieverdaag vindt plaats op donderdag 8 februari met in de middaguren het toporkest Wir sind Spitze in de Obelisk. De kinderoptocht is carnavalszaterdag 10 februari in Vaals vanaf 15.11 uur. De Sleuteloverdacht en Prinserecepties vinden plaats op carnavalszondag 11 februari. De grote Vaalser carnavalsoptocht is op carnavalsmaandag 12 februari en d’r Abschluss op dinsdag 13 februari. Een kort carnavalsseizoen met tal van hoogtepunten.

Het programma van de Herenzitting bestaat uit dansmarieche Benthe, d’r Sjlappe Kroam, Joost Meys van Medammecour, Tonspreker Dik, Tanzcorps Rut Wies, de Silly Girls, De Kellerjunges, Duo Schalger deluxe, en als afsluiters de toppers Erwin en Geralt.

Het programma van de Dameszitting met Clara Zoerbier, dansmarieche Lynn, d’r sjlappe Kroam, Sven ohne Girls, Tanzcorps Blauwe Jungs uit Köln, Vennomenal, Männerballet, Legata Lederhosen Power, Calvin, feest DJ Woof.

Let dus op de voorverkoop van de dames en herenzitting op vrijdag 24 november in Brasserie Vols.

- Advertentie -
Vorig artikelUitnodiging feestelijke avond voor vrijwilligers in gemeente Vaals
Volgend artikelSamen met De Wiefkes “Op heem aa vur de Krismes”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in