De N595 tussen Wittem en Wijlre (ook bekend als de Wittemer Allee) gaat op de schop. Het doel is om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te verbeteren. De omgeving wordt nauw betrokken bij de plannen voor de nieuwe inrichting. Op donderdag 9 september is er een digitale informatiebijeenkomst. Vooruitlopend op de start van de werkzaamheden worden er tijdelijke verkeersmaatregelen ingesteld die de verkeersveiligheid van fietsers vergroten.

Bijeenkomst 9 september: een presentatie van het schetsontwerp

De N595 wordt tijdens de reconstructie opnieuw ingericht. Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV heeft daarvoor een schetsontwerp gemaakt, op basis van de voorkeursvariant en de wensen die tijdens de informatiebijeenkomsten met inwoners zijn opgehaald. Op donderdag 9 september presenteert Royal HaskoningDHV het schetsontwerp aan belangstellenden. Vanwege de coronamaatregelen wordt dit een digitale informatiebijeenkomst via Microsoft Teams. Van 19.30 tot 21.30 uur. Geïnteresseerden kunnen online meekijken. Wilt u deelnemen, dan kunt u zich tot en met 8 september aanmelden door een mail te sturen naar n595wittemerallee@prvlimburg.nl. Via Royal HaskoningDHV ontvangt u op 9 september de inloglink.

Tijdelijke maatregelen

De Fietsersbond heeft de Provincie Limburg gevraagd om te kijken of de veiligheid van fietsers nu al kan worden verbeterd. Daarom gaan we de weginrichting veranderen en de maximumsnelheid op een deel van de N595 verlagen naar 60 km per uur. De markeringen op de weg worden aangepast en de verkeersborden worden vervangen. Op het gedeelte tussen Kapolder en Wittem gaat de maximumsnelheid naar 60 km per uur. Deze aanpassingen gelden tot het nieuwe (vrijliggende) fietspad is aangelegd. Op dit moment bereidt de Provincie de uitvoering van deze maatregelen voor. Zodra bekend is wanneer de maatregel in gaat, worden omwonenden geïnformeerd.

Meer informatie

Dit project is een samenwerking tussen de Provincie Limburg en de gemeente Gulpen-Wittem.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan op www.limburg.nl/N595 of stuur een mail naar n595wittemerallee@prvlimburg.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelKoningin Máxima op bezoek bij Gulpener
Volgend artikelMarcel van Driel te gast in Heuvellandbieb

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in