Maandenlang ontweken we het liefste alle vormen van koorts, maar als we nu een variant mee mogen pakken, dan kiezen we toch bij voorkeur voor de oranjekoorts. Het EK staat voor de deur maar dat echte oplaaimoment moet nog aanbreken. Iedereen kent nog wel de taferelen die we in 2010 beleefden. Eenkleurige carnavalsachtige sferen in alle dorpen van het Heuvelland. Wedstrijden schouder aan schouder kijken op een centrale plek in het dorp. Prachtige versieringen met de meest gekke welpies, helpies, wuppies, vuvuzela’s,  brulshirts, Heineken hoedjes en natuurlijk niet te vergeten de Roy Donders juichpakken. Het was een feest, maar komt het dit jaar ook zover?

Joey Janssen (16) uit Wijlre denkt van wel: “We zijn blijkbaar goed geworden in het verslaan van sterke tegenstanders, dus als we dat geluk een paar keer op het toernooi hebben, kan het zomaar goed uitvallen.” Een soortgelijk scenario wat Jong Oranje deze week beleefde. Het uitschakelen van de titelfavoriet Frankrijk maakt een sprookjesachtig scenario opeens werkelijkheid voor de jonge internationals.

Echte oranjekoorts heeft Joey zelf nog niet: “Ik ben sowieso meer van het doen dan het kijken. Het EK maakt mij dan ook niet echt warm of koud, maar als ze in de finale komen, dan ga ik wel kijken! Hopelijk mag het dan weer gezellig met een paar mensen.” Zelf voetballen, dat vindt hij veel leuker. Een van de dingen die hij graag doet naast het mountainbiken en fitnessen, en ja dat ging in coronatijd gelukkig gewoon door! “Dat ik bijna niet meer kon voetballen, daar baalde ik wel als een stekker van. Maar ik heb wel overuren op de fiets gemaakt, dat is ook genieten.” Dicht bij huis of honderden kilometers verderop, het verschil is volgens Joey niet ver te zoeken: “Als ik geluk heb, dan kan ik in de zomervakantie met een paar vrienden gaan fietsen in Oostenrijk. Echt geweldig om dat daar te kunnen doen, dus ik hoop echt dat het doorgaat. Maar als ik dan altijd weer in Nederland kom, dan besef ik ook weer hoe gezegend ik mag zijn dat ik in het Heuvelland woon.” In Wielder is hij snel uit gefietst, dus voor het wat uitdagendere werk zoekt hij meestal met wat vrienden de Brunssummerheide op: “Ja, dat is echt sjiek, daar! En als we geluk hebben, kunnen we aan het einde ook nog even langs de Mc Donalds op de fiets, haha!” Niet dat we hem daarvoor wakker hoeven te bellen: “Doe dan maar stamppot spinazie met rookworst, daar ga ik echt het beste op, haha!”

Naast het actief bezigzijn moet er af en toe ook nog even wat aan school gedaan worden. Met plezier volgt Joey de opleiding ‘Bouwmensen Limburg’ in Beek. “Eigenlijk een bouwopleiding waar je wordt opgeleid tot metselaar, timmerman of meubelmaker. Op dit moment vind ik meubelmaker echt het ‘aller sjiekste’. Maar ik sta in principe nog voor alles open.” Zijn vaak lange dagen bestaan uit praktijkonderwijs, maar ook uit veel stages lopen. En dat stages lopen? Dat vindt hij eigenlijk het allerleukste! “Dan zie je hoe het er echt aan toe gaat en word je meegenomen in het bedrijf.” Veel dromen? Daar houdt Joey zich niet aan op. Maar als er nog mooie doelen voor de toekomst mogelijk zijn, dan het liefst prachtige vakanties naar plekken als Nieuwzeeland of Madagaskar. “Dat lijkt me echt geweldig daar, vooral voor de natuur en de dieren.”

En zijn trouwe tweewieler? “Die blijft dan wel thuis. Ik neem hem graag mee, maar er zijn grenzen, haha!”

- Advertentie -
Vorig artikelNa 111 jaar is bakkerij Ortmans geschiedenis… (1910-2021)
Volgend artikelBuurtbuslijnen 791 en 793 rijden weer volgens oude dienstregeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in