Doe de vetcheck!

Foto: Gemeente Valkenburg a/d Geul

Enkele maanden geleden is de riolering in het centrum van Valkenburg gereinigd. Tijdens het reinigen zijn grote hoeveelheden vet- en olieresten aangetroffen. Dit blijkt een terugkerend, maar ook groeiend probleem. Vet en olie veroorzaken verstoppingen in het inpandig afvoersysteem maar brengen ook schade toe aan het gemeentelijke riool. Dit kan leiden tot overlast voor een hele straat, de terrassen en uiteraard omwonenden.

Horecabedrijven hebben een groot aandeel in vetvervuiling, daarom hebben zij voorzieningen getroffen om vet en sterk vervuild afvalwater zoveel mogelijk gescheiden te lozen. Hierbij gaat het om een verplichte vetafscheider of zogenoemde vetput. De gemeente en horecaondernemers samen hebben de verantwoordelijkheid om in- en externe installaties schoon te houden met het oog op het voorkomen van verstoppingen.

Steekproefsgewijs worden er controles uitgevoerd om te zien of de verplichte voorzieningen aanwezig zijn en op de juiste manier gebruikt worden. Indien dat niet het geval is kan er handhavend worden opgetreden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maurice Mommers via info@valkenburg.nl.

Download de checklist (PDF, 896.5 kB) als handige reminder voor in uw afwaskeuken. Want, wat er niet in gaat hoeft er ook niet uit!

- Advertentie -
Vorig artikelGe­de­pu­teer­de Car­la Brug­man opent ‘Ja­gers in het Groen’
Volgend artikelUniek Liberation Concert in Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in