Het Geul- en Gulpdal staan in november in het teken van Natuurkracht. Doe mee met één of meerdere activiteiten en ervaar de kracht van natuurlijke oplossingen. Samen met de natuur kunnen we ons mooie Zuid-Limburgse landschap beter beschermen tegen de gevolgen van klimaatuitdagingen, zoals stortregens en droogteperiodes.

Fotografie masterclass “Landschap als spons”

Op 4 november is er in Eys een Fotografie masterclass “Landschap als spons” en op 11 november in Vaals. Bekijk het Geul- en Gulpdal met nieuwe ogen. Doe mee aan de fotoworkshop en ontdek hoe je de kracht van de natuur kunt vastleggen. David Peskens, werkzaam voor onder andere National Geographic, verzorgt deze masterclass. De workshop is voor iedereen, van beginner tot gevorderde, jong en oud.

Green-up Day in Geul- en Gulpdal

Vergroen je tuin en verminder wateroverlast. Vervang oude tegels of grind voor bloeiende planten of zelfs een mini-bos. Bewoners van het Geul- en Gulpdal kunnen vóór 26 oktober gratis een Tuiny pakket bestellen en deze ophalen op 18 november in Heerlen of op 25 november in Meerssen. Je kunt kiezen uit een Tuiny Bloeipakket, Tuiny Forest of Tuiny Haag.

Aanleg van de langste heg van Limburg op 25 november in Valkenburg en Simpelveld

Heggen leveren een boost aan biodiversiteit en zorgen ervoor dat water beter kan worden opgenomen in de bodem. Door hoog in het stroomgebied (struweel)hagen te planten dragen we bij aan het vertragen van de waterdruppel richting de Geul en Gulp. Op 25 november starten we met de aanleg van de Langste heg van Limburg. Samen met terreinbeheerders en Heuvel Angus beplanten we dalen bij de Geul en Gulp. Kijk voor alle activiteiten en aanmelden op www.natuurkracht.org/natuurkrachtmaand.

- Advertentie -
Vorig artikelLuc Hoen: trotse buschauffeur uit Bocholtz reflecteert op de oorlog in het Midden-Oosten
Volgend artikelZaterdag 4 november: Hubertusmarkt in Gulpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in