Op zaterdag 4 november vindt in hartje Gulpen de bruisende Hubertusmarkt plaats! Geniet samen van al het moois dat deze streek te bieden heeft. U komt toch ook? De hele dag door is er in Gulpen van alles te zien, doen, proeven en beleven!

Opening en paardenzegening

Om 10.00 uur start zoals gebruikelijk de Hubertusmis in de St. Petruskerk in Gulpen. Een koor en de jachthoornblazers luisteren de mis op. Na de Heilige mis, rond 11.00 uur, zal burgemeester Ramaekers voor het gemeentehuis de officiële opening van de Hubertusmarkt verrichten. Aansluitend volgt de paardenzegening.

Beestenboel in de Rosstraat en op het Kapelaan Pendersplein

Verschillende organisaties maken de bezoekers wegwijs in alle dingen die te maken hebben met het beheer van de natuur. Te denken valt aan een hoefsmid, het IVN, trekpaarden en nog veel meer! Kinderen kunnen een rondritje maken op een pony.

Cittaslow

Op de markt staat de goede kwaliteit van leven zoals we die in deze streek ervaren, centraal. U vindt daarom óók een aantal Cittaslow-ambassadeurs van Gulpen-Wittem, Vaals en Eijsden-Margraten op een speciaal daarvoor ingericht ‘Cittaslow-plein’ die dat gevoel versterken. U herkent de ambassadeurs aan het oranje Cittaslow-logo (het slakje). Burgemeester Ramaekers roept om 15.00 uur nieuwe ondernemers uit tot ambassadeur op het Cittaslow-plein!

Markt met vele honderden standplaatsen

Ook dit jaar zijn er weer heel veel marktkooplieden aanwezig uit het hele land. Bij méér dan 200 marktkraampjes is van alles te koop: van kleding tot handige gadgets, van schoenen tot tal van andere streekproducten. Daarnaast zijn er professionele standwerkers op de markt aanwezig. Door een deskundige jury worden de standwerkers beoordeeld. Een groot aantal oude ambachten met traditioneel handwerk én levende standbeelden geven de Hubertusmarkt een bijzonder karakter.

Parkeren

Vermijd parkeerdrukte en kom met het openbaar vervoer naar Gulpen. Komt u toch met de auto? Vanaf het parkeerterrein bij Klooster Wittem rijden er de hele dag gratis pendelbussen voor bezoekers van de Hubertusmarkt. Er zijn ook twee bewaakte fietsenstallingen. Een stalling op de Tramweg (komende vanuit Maastricht) en op het Wilhelminaplein (komende uit de richting Vaals).

- Advertentie -
Vorig artikelDoe in november mee met de Natuurkrachtmaand
Volgend artikelOp zondag 29 oktober over 4 afstanden: 36e Herfstwandeling rondom Eys

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in