Drie activiteiten bij De Öss en De Össkes in Eys

Door de corona-crisis zal het Carnaval in Eys dit jaar een grote stap terug moeten doen, maar om toch ons Carnavalshart te laten kloppen proberen wij (vooral) online, via Facebook, dit gevoel uit te blijven dragen.

Dat gebeurt natuurlijk (helaas) op een andere manier: Zo wordt er een zogenaamde huis-versier-actie opgezet. Inwoners van Eys, Trintelen of Eyserheide, die hun huis versieren in Carnavals-stijl, maken kans op twee vrijkaarten voor de Prinsenproclamatie van het volgende seizoen. De prinsen en prinsessen van CV De Öss en CV De Össkes zullen in de week vóór Carnaval de huizen jureren. De winnaar wordt bekend gemaakt via Facebook op Carnavalsmaandag.

Een tweede actie is het laten bouwen van een miniatuur-carnavalswagen. Gericht op zowel kinderen alsook volwassenen) uit Eys, Trintelen of Eyserheide. Zij kunnen thuis een miniatuur-carnavalswagen bouwen met bijvoorbeeld Lego. Zij maken hier dan een foto of video van en sturen dit op naar cvdeoss@gmail.com. Zij maken dan kans op een leuke Lego-prijs. Op Carnavalszondag, wanneer normaliter de optocht door het dorp zou trekken, zal dan een online optocht plaatsvinden met een compilatie (een samenvatting) van alle ingestuurde miniatuur-carnavalswagens. De winnaar van deze actie wordt ook op Carnavalszondag bekend gemaakt. Ook hier zullen de prinsen en prinsessen van CV De Öss en CV e Össkes de jury vormen.

En dan is er nog iets: In de weken en dagen voor Carnaval zal er via Facebook van CV De Öss filmpjes ‘uit de oude doos’ online worden gezet. Deze Facebook-pagina van CV De Öss kun je ook vinden op: https://www.cvdeosseys.nl/.

- Advertentie -
Vorig artikelPuime Wielder laten Carnaval 2021 niet onopgemerkt passeren
Volgend artikelDigitale expositie fotogroep ‘Dracula’ Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in