De raadsgriffie ondersteunt en adviseert de gemeenteraad bij de uitvoering van haar taken en werkzaamheden. De raadsgriffie is het centrale aanspreekpunt voor de gemeenteraad en een onafhankelijk onderdeel van de gemeente. Raadsgriffier Marc Verbeet vertelt:

Wat doet de raadsgriffie?

“Wij bereiden o.a. de vergaderingen voor van raad en presidium en verzorgen de communicatie van de gemeenteraad. Ook het ondersteunen van de raad in hun volksvertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende rol is een taak van de griffie. De raadsgriffie fungeert ook als klankbord en adviseur voor raads- en burgerleden, bijvoorbeeld bij het formuleren van moties, amendementen en initiatiefvoorstellen. Wij werken voor de raad, niet voor college- aangelegenheden zoals vergunningen of bezwaren.”

Is de raadsgriffie ook voor inwoners?
“Jazeker, heeft u bijvoorbeeld vragen over de taken en/of vergaderstukken van de gemeenteraad, dan zijn wij er voor u. Heeft u advies aan de raad, ook dan helpen wij u graag met het schrijven van een brief of informeren u over het inspreekrecht tijdens een raadsvergadering.

Hoe kan ik contact opnemen met de raadsgriffie?
“U kunt ons mailen via griffie@eijsden-margraten.nl  of bellen via het algemene telefoonnummer 043 458 8488.” Meer informatie over de raad-en raadsgriffie vindt u ook op www.eijsden-margraten/bestuur.
 

- Advertentie -
Vorig artikelDiamanten huwelijk in Mheer
Volgend artikelGemeente Gulpen-Wittem heet haar nieuwe inwoners welkom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in