Al een geruime tijd zijn we er dagelijks mee bezig: de vogelzang battle, die iedere dag wat vroeger lijkt te beginnen. De buitenlucht die telkens frisser ruikt maar ook niet te vergeten alle bomen en planten die na iedere fikse regenbui weer een tint groener ogen. Dit alles bij elkaar concludeert: de zomer is in aantocht, en wie had dat ooit gedacht. Met dank aan het winterdipje. Dat we afstevenen op een heette zomer (hopelijk!), was niet alleen bij de vogels bekend. Als het eenmaal zo ver is, lijken alle wielrenners uit verschillende windstreken van het land zich in het Heuvelland te verzamelen. De vriendelijkste bezoekers in de regio. De groep die zich in de breedte het meest aan de 1,5 meter regel houdt op de geliefde autoweg. Maar wat hebben we het gemist, evenals de brommende tourmotoren die tot in de verte lang na te luisteren zijn. Het echte zomergevoel brengt bij iedereen toch weer vreugde, en dat is meer dan wenselijk in deze tijd.

Als we een uitstapje naar Ingber maken vinden we al snel iemand die enorm begint te stralen als de thermometer het kwik flink laat stijgen. Yorick Gerrickens (22) uit Ingber is absoluut een echte zomerliefhebber. Geboren en getogen in Ingber, maar zodra het zonnetje uit is meestal dagelijks in verschillende kernen van ons Heuvelland te vinden. Een echte genieter, met een hart voor de natuur maar verliefd op lekker eten. Facility Management aan hogeschool Zuyd, dat is waar Yorick zich grotendeels in een week mee bezig houdt: “Een enorm brede studie die studenten klaarstoomt tot een manager die secundaire processen of diensten in een bedrijf regelt en verbeterd. Wensen en eisen van klanten, daar ben je voornamelijk mee bezig. En de kunst is om deze zo goed mogelijk te interpreteren en verwezenlijken.” Een studie die hem goed ligt, maar ook veel kansen biedt: “Jazeker! Het is een branche die mij enorm aantrekt. Maar met deze studie kun je nog altijd een uitstap maken naar het vastgoedmanagement of organiseren van evenementen. Takken die me zeker ook niet saai lijken haha!”

Met een stapel aan schoolwerk lijkt veel ruimte voor nevenactiviteiten niet te bestaan. Echter, bewijst Yorick het tegendeel: “In mijn vrije tijd help ik voornamelijk mijn vader op zijn akkerbouwbedrijf. Zoals niet onbekend, werken in de buitenlucht doet me erg goed, en je leert er veel van! Al van kinds af aan zit ik op de tractor en dat zal ik ook altijd nog met veel plezier blijven doen. Verder hou ik erg van reizen, of dat nou een warm eiland is of een koude bergtop. Zolang ik maar veel buiten ben vind ik het geweldig!” Een mens kan niet zonder muziek, dat was zeker bij Yorick het geval: “Niet te vergeten ben ik ook trompettist bij de harmonie van Sibbe. Dit doe ik nu al wat jaartjes en eveneens met veel plezier.”

De coronacrisis is ook de familie Gerrickens niet ontgaan: “Voor mij zelf was het wel gunstig. Ik had meer tijd om te helpen bij mijn vader. Tussen de online lessen door was er op het land van alles goed te plannen. Maar het was niet alleen maar voordelig. Corona heeft de vraag van ons voornaamste product, de fritesaardappelen enorm laten zakken. Dat we met een enorme voorraad aardappelen bleven zitten was het resultaat. Ik wil niet meteen zeggen een hele bittere tijd maar deze situatie wil je niet vaker meemaken.” Boeren waren de laatste tijd vaak in het nieuws, maar in Ingber wordt er altijd gekeken naar hoe het echt beter kan: “Wij zijn erg bewust bezig met de natuur. Dat doen we nu ook al door bij te dragen aan bloemrijke akkerraden en duurzaam watermanagement toe te passen. Denk aan de ‘waterkerende ruggetjes’ tussen de rijen van aardappels. Op deze manier kunnen we daar veel meer water vasthouden. En dat is een fijne, duurzame verbetering. Zeker als het straks echt zomer wordt!.

- Advertentie -
Vorig artikelVIDEO: Het Mariabeeld straalt over het Heuvelland
Volgend artikelValse brieven gemeente Eijsden-Margraten in omloop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in