Gulpen – Op vrijdag 21 februari vindt in Gulpen vanuit de Kindercirkel een grote kinderoptocht plaats. Sinds enkele jaren moesten de beide scholen uit de Kindercirkel uitwijken naar buurdorp Partij om daar carnaval te vieren met de kinderen. Helaas was en is er in Gulpen geen zaal beschikbaar om gelijktijdig met de ongeveer 400 kinderen carnaval te vieren. Nu de nieuwe gemeenschaps/zaal in Gulpen bijna klaar is, is er een nieuwe opzet gekozen voor de carnavalsviering van beide scholen.

Op ‘carnavalsvrijdag’ zal de eerste Kindercirkel Optocht door de straten van Gulpen gaan trekken. Alle kinderen van BS De Triangel, SBO Bernardus en ook van Kinderdagverblijf Hupsakee en peuterspeelzaal De Slotmuisjes zullen zorgen dat het een heel lange stoet zal worden. Natuurlijk zal ook een prinsenwagen deel uitmaken van de optocht. Uiteraard zullen Prins Loek en zijn hofnar Joep van De Gaarekiekerkes uit Gulpen hierop plaats nemen. Daarnaast zal ook het Prinsentrio van SBO Bernardus schitteren op deze prinsenwagen, net als alle andere hooglustigheden uit de omringende dorpen die één van beide scholen bezoeken.

Primeur: Eerste Kindercirkel Kleuterprins, Prinses en Hofnar
Ook is er dit jaar nog een primeur: voor het eerst wordt er ook een Kindercirkel kleuterprins, prinses en hofnar gekozen en natuurlijk zullen ook zij te bewonderen zijn op vrijdag 21 februari. De optochtroute is als volgt: Willem Vliegenstraat-Witteweg-Rijckerveld-Emile Hupperetzstraat-Oude Maastrichterweg-Rosstraat-Looierstraat-Dorpsstraat-Kiebeukel-Kon. Julianastraat en dan volgt de ontbinding op de Willem Vliegenstraat. Vanaf volgend jaar hoopt de organisatie de ontbinding bij de nieuwe gemeenschapszaal te kunnen laten plaatsvinden. En er vanaf dan ook een leuke springmiddag aan vast te kunnen plakken. Uiteraard wordt gehoopt op heel veel publiek langs de kant! U komt toch ook?!

- Advertentie -
Vorig artikelVrijdag 13 maart: Afscheid huisarts H.Huijben
Volgend artikelOverzicht carnavalsactiviteiten CV De Gaarekiekere Gullepe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in