Gulpen – De komende carnavalsweek bij CV De Gaarekiekere in Gulpen wordt geopend op dinsdag met een bezoek aan de carnavalsmiddag bij zorgcentrum Dr. Ackenshuis en verpleeghuis Klein Gulpen.

Op woensdag 19 februari is om 14.30 uur de seniorenzitting in zorgcentrum Dr. Ackenshuis (dit i.s.m. met de ouderensoos Gulpen – Reijmerstok en het Dr. Ackenshuis).

Donderdag is Auwwieverdaag: prins Erwin I en zijn hofnar Eva zijn aanwezig bij de ontvangst van de Gulpense Auwwiever door Burgemeester Ramaekers in feestzaal Galouppe en omstreeks 15.25 uur wordt de Blauw Sjuut met haar carnavalistische bemanning begroet. De Blauw Sjuut zal aanmeren op het centrale busstation en in een korte optocht via de Rijksweg naar de Markt ‘varen’. De Blauw Sjuut zal tot ongeveer 16.45 uur voor ‘anker’ gaan in Gulpen.

Op vrijdagmorgen neemt prins Erwin I deel aan het Euregionaal Prinsentreffen van de Kreis Aachen in Aken. Vrijdagavond worden de carnavalsavonden van de diverse spaarclubs in Gulpen bezocht en wellicht bezoekt men ook nog een uurtje de prinsenproclamatie van zustervereniging CV De Dweshdrieversin de Gulper-Del.

Op zaterdag gaat de carnavalsmarathon voor prins Erwin I, hofnar Eva en alle Gaarekiekere verder. De hoogheden worden door de Raad van Elf aan de feestelijk versierde residentie aan de Ringweg afgehaald, waarna de sleuteloverdracht bij CV de Öss in Eys wordt bijgewoond. Hierna kan Erwin I zich opmaken voor zijn eigen receptive, die gehouden wordt van 20.11 tot 22.11 uur in café Paddock.

Zondagmorgen zijn de Gaarekiekere-hoogheden en hun gevolg alweer present bij de Gulpener Bierbrouwerij om uit handen van de directie hun Prinsenwagen in ontvangst te nemen. Omstreeks 13.30 uur trekt het gezelschap naar het Willem Alexanderplein, waar de optochtdeelnemers zich verzamelen. In verband met het opstellen en vertrek van de optocht worden de buurtbewoners gevraagd hun auto’s zondag elders te parkeren. Dit om eventuele beschadigingen te voorkomen. Ook worden alle inwoners, wonend aan de optochtroute, gevraagd de optochtroute zoveel mo- gelijk te versieren. Carnavaleske straten en huizen geven immers extra uitstraling aan een carnavalsoptocht. Na het einde van de optocht zullen de deelnemers hun startgeld op de Markt in ontvangst kunnen nemen. De deelnemers worden verzocht te wachten totdat de prinsenwagen van prins Erwin I op de Markt gearriveerd is.

Op maandag sluit prins Erwin I met zijn gevolg zich aan bij de pyamabal in café Galouppe in Gulpen. Rond de klok van 09.00 uur begint dit daar en rond de klok van 12.00 uur zullen zij de prinsenresidentie bezoeken. Gezamenlijk met jeugdprins Loek I en zijn gevolg zal er een rondgang door het dorp plaatsvinden. De pyjamaparty in café Galouppe zal daarna tot in de late uurtjes doorgaan.

Op dinsdag zijn de Gaarekiekere aanwezig bij de Groeëte Gulpener Vastelaovesfinale op de Markt. Om 18.00 uur wordt de afsluiting van het carnaval van de kleine collega’s, jeugdprins Loek I en hofnar Joep, van de Gaarekiekerkes in café Paddock bezocht, maar enkele uren later om 24.00 uur loopt ook het carnavalsfeest voor prins Erwin en zijn hofnar Eva ten einde en wordt het seizoen 2020 officieel gesloten. Buiten boven- staande evenementen bezoekt prins Erwin I en zijn gevolg carnavalszondag, -maandag en -dinsdag de cafés in Gulpen om samen met allen feest te vieren en tevens de horecaondernemers te bedanken voor hun bijdrage aan het Gulpener carnaval. Alaaf prins Erwin I, Alaaf de Gaarekiekere, Alaaf d’r sjunne Limburgse Vastelaovend!

- Advertentie -
Vorig artikelEerste Kindercirkel Optocht door de straten van Gulpen
Volgend artikelSamenwerking Heemkundevereniging Mechelen en IVN Heuvelland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in