En toen was er toch opeens licht aan het einde van de tunnel. De zon ging schijnen, temperaturen meer dan 20 graden en dat ook nog meer dan twee dagen achter elkaar: Summervibes! Kan die gloednieuwe barbecue toch nog ingewijd worden, en het kleine tuinfeest met vrienden ook. Dat het niet de mooiste zomer was, viel ook Daniel Pinckaers (19) uit Wijlre op.

Op de terugreis van zijn wekelijkse treinrit naar het vertrouwde zuiden is het toch wel jammer dat het buiten prachtig weer is. Of hij daar heel erg mee zit? “Nee, absoluut niet. Na meer dan een jaar zoom- lessen in het hoogtepunt van de coronatijd, is zo een doodsimpele treinreis bijna genieten. Fysieke les en dat je er weer een beetje op uit kunt, dat is al duizend keer beter dan alleen maar alles vanuit thuis moeten doen.” Daniel studeert de bachelor Hotel en Eventmanagement aan de Notenboom Hogeschool in Eindhoven. Natuurlijk geen gekke keuze als we te weten komen dat Daniel opgegroeid is op Terrassencamping Osebos in Gulpen. Als vaste kracht op het terrein en achter de receptie kon hij al veel ervaring opdoen die hem nu zeker niet te kort doet bij zijn studie. Wat hij het allerleukste vindt aan Hotel en Eventmanagement? “Toch wel de buitenlandstages, denk ik. Door corona zijn er veel niet doorgegaan maar als het goed zit ga ik dit schooljaar nog richting Malta. Dat lijkt me echt super sjiek!” De driejarige bachelor zit er dan al bijna op, maar wat daarna komt, kent nog geen glasheldere uitkomst: “De camping van mijn ouders voortzetten, dat zou wel een reële mooie optie zijn, maar ik wil daarnaast ook nog eerst rondkijken hoe het er bij andere bedrijven aan toe gaat. Dan zal ik er qua ervaring zeker niet op achteruit gaan!”

Als je als ‘Zuid-Limburgse jong’, die tot vandaag de dag nog steeds twijfelt of Gulpener of Brand nou het állerbeste bier is, opeens in Eindhoven belandt, is dat toch best wel even wennen: “Eindhoven is een superleuke stad, maar totaal anders dan ‘hier’. Omdat veel van mijn vrienden daar ook studeren denk ik dat ik mijn draai goed heb kunnen vinden, maar ik vind het nog steeds heerlijk om in het weekend terug naar huis te komen.” Over de actuele noodkreten rondom zijn thuisbasis blijft hij dan ook zeker goed op de hoogte, zo ook over de pilot ‘bestemmingsverkeer Beutenaken’. De toch wel landelijke weg die hij bijna kan dromen. Alle ophef rondom de afsluiting van de weg kan Daniel wel begrijpen: “Ik vind het een beetje ver gaan allemaal. Als we realistisch gaan kijken, dan denk ik dat er wel andere dingen zijn die beter eerder opgelost kunnen worden in onze gemeente dan dit. Kijk maar eens naar de Wittemer Allee, die situatie is veel gevaarlijker dan de onschuldige auto’s die richting Beutenaken rijden. Deze gaan nu allemaal via Reijmerstok of de Rijksweg naar hun eindbestemming. Net de wegen waar je vaak op ongelukkige momenten al vaststaat. Ik vind het dus eigenlijk niet eens een oplossing, maar goed…” Op diezelfde weg opende onlangs het nieuwe vakantiepark, misschien beter bekend als teletubbieland of ‘de enorme molshoop’ haar deuren. Daniel denkt dat het tijd nodig heeft: “Hoe het oude park erbij lag, dat was natuurlijk ook niks. Dus qua dat is het een enorme vooruitgang voor de streek. Ook al hoor ik van veel vrienden dat ze het toch een beetje een de verpesting van het landschap vinden. Maar goed, als we naar de plannen kijken, en eens wachten tot alles wat moet groeien gegroeid is, dan denk ik dat het best wel meevalt allemaal.” Maar dan zal de zon volgende zomer toch wat meer moeten gaan schijnen, echter dat is iets waar we ons volgend jaar pas weer druk over moeten gaan maken!

Nog lang niet uitgelezen? Klik hier voor meer jongeren uit het Heuvelland of neem een kijkje op onze Instagram pagina!  

- Advertentie -
Vorig artikelBruggen in Valkenburg onveilig na wateroverlast
Volgend artikelGeen gebroken puin meer op veldwegen in Gulpen-Wittem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in