De gemeente Gulpen-Wittem stopt voorlopig met het gebruik van gebroken puin in gaten van veldwegen.

De Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) heeft een onderzoek gestart naar mogelijke schadelijke stoffen in dat puin. Wethouder Jos Last wacht de resultaten van dit onderzoek voorlopig af.

Bewoners van Dal-Bissen hebben zelf troep uit het gebruikte materiaal op ‘hun’ veldwegen geplukt. Naast de benodigde puinstukken, zit er ook veel plastic, metalen strippen en pvc-pijp tussen de gestorte materialen. Naar aanleiding daarvan heeft de Groene Brigade de RUD gevraagd om de materialen te onderzoeken. Uitkomst daarvan wordt over enkele weken verwacht.

Wethouder Last benadrukt dat het gebroken puin al tientallen jaren gebruikt wordt bij het herstel van beschadigde wegen in de buitengebieden van de gemeente. Dat materiaal is ook altijd goedgekeurd laat hij weten.

Door de watersnoodramp die het Heuvelland in juli trof, waren veel wegen extreem beschadigd. Dat is ook de reden dat er veel nieuw opvulmateriaal geplaatst is. De gemeente liet weten dat een snelle reparatie noodzakelijk is om de staat van de wegen niet nog slechter te maken.

- Advertentie -
Vorig artikel“Eindhoven is een superleuke stad, maar totaal anders dan ‘hier’ – Daniel Pinckaers aan het woord
Volgend artikelTijdelijke afsluiting N590 Berg en Terblijt – Valkenburg in september

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in