Vanaf zaterdagochtend 24 december 2022 is Eys weer bereikbaar vanaf de zijde van Simpelveld (via Bulkemstraat/Mr. Dr. Froweinweg). Aannemer Kurvers heeft dan het eerste (oostelijke) deel van de reconstructie volgens planning afgerond. 

Vanaf woensdag 4 januari 2023 start de aannemer aan de westkant van Eys in fase 1 (komgrens Wittemerweg). Doorgaand gemotoriseerd verkeer richting Gulpen, Wittem en Wijlre en omgekeerd is dan niet meer mogelijk en wordt vanaf deze dag weer omgeleid via de N281 en N278 (provinciale wegen Simpelveld-Nijswiller-Wittem). De kern van Eys blijft vanaf de zijde Simpelveld tot en met de Grachtstraat bereikbaar tot medio februari 2023. De Eyserhalte en Eyserhof (golfbaan) zijn in deze periode bereikbaar via de zijde van Wittem (via de omleiding vanuit Simpelveld).

Fietsers

Fietsverkeer tussen Simpelveld, Eys, Wittem én Gulpen wordt wel weer mogelijk. Fietsers worden langs de werkzaamheden geleid.

Openbaar vervoer

In de kerstperiode vanaf zaterdag 24 december 2022 tot en met dinsdag 3 januari 2023 rijdt lijn 47 van Arriva weer (vanaf Simpelveld) door Eys. Vanaf woensdag 4 januari 2023 is dit niet meer mogelijk en rijdt een pendeldienst vanaf de kerk in Eys tot aan bushalte Oranjeplein in Simpelveld. De pendeldienst stopt ook bij de bushaltes Bulkemstraat en St. Nicolaasstraat in Simpelveld. Bij de halte Oranjeplein kan worden overgestapt richting Parkstad Stadion en busstation Gulpen.

Meer informatie over de dienstregeling van de pendelbus of de omleidingsplannen zijn in te zien via de project-website www.reconstructie-eys.nl

Vragen over het werk

Heeft u vragen over de uitvoering of zijn er bijzonderheden die u wilt bespreken? Neem dan altijd eerst contact op met de heer Beks (omgevingsmanager). De heer Beks is telefonisch bereikbaar via 06-52640722 of per e-mail via ipbb.beks@outlook.com.

- Advertentie -
Vorig artikelLezing over kerststallen van overal, van vroeger en nu, door kerststallenverzamelaar Ingrid Henssen
Volgend artikelNieuwjaarsbijeenkomst gemeente Gulpen-Wittem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in