Feestelijke opening speeltuin Gulpen-Oost

Foto: Torsten Hounjet

Na een lange voorbereiding is op 26 september 2020 de gerenoveerde speeltuin en het voetbalveld ‘officieel’ geopend. Initiatiefnemers Torsten Hounjet, Herman Coenen en Sebastiaan Lumey hebben samen met wethouder Jos Last het bord met de nieuwe naam onthuld: ‘Speeltuin ’t Weijke’! Dit burgerinitiatief is tot stand gekomen door een mooie samenwerking van buurtbewoners en de gemeente die zich sterk maakten om deze speeltuin te renoveren.

Samenwerking

De gemeente heeft € 50.000 ter beschikking gesteld om de speeltuin weer speelvriendelijk te maken. Daarbij hebben inwoners ook de handen uit de mouwen gestoken. Zo hebben zij zelf de muur geverfd, delen onkruid vrij gemaakt en gaan ze ook meehelpen in het onderhoud. Daarnaast wordt er rond de herfstvakantie een jeu de boules baan gerealiseerd voor de oudere jeugd die door de bewoners zelf zal worden aangelegd met een sponsor van de materialen.

Spellenmiddag

Onder het genot van een wafel die tijdens de wafelbakwedstrijd was gebakken konden de kleintjes voorafgaand aan de opening genieten van een voorstelling van kindertheater Tante Thee. Een voorstelling waarbij kinderen en enkele volwassenen een rol krijgen. Aansluitend was er een spellenmiddag georganiseerd. Er waren verschillende activiteiten voor de jeugd. Blik gooien, hoela hoop, een sjoelbaan en voldoende kleurplaten en kleuren voor iedereen.

- Advertentie -
Vorig artikelMarion van der Kleij draait de knop om
Volgend artikelRijbaan Randweg Vaals afgesloten vanwege verzakking fietspad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in