Gelijkvloerse bungalows in de nieuwbouwplannen van Sint Geertruid en Banholt

Foto: Wauben Architects

Speciaal voor starters en senioren gaan gelijkvloerse patiobungalows deel uitmaken van de nieuwbouwplannen in Sint Geertruid en Banholt. Voor het eerst in vele jaren worden nieuwe woningen gebouwd in de twee Heuvellanddorpen. Speciaal accent wordt gelegd op starters en het op gang helpen van doorstroom. De gemeente Eijsden-Margraten meent dat daar aan beantwoord wordt door betaalbare, gelijkvloerse patiobungalows. Op beide locaties komen er vijf.

De sociale huurwoningen die alsmede door woningcorporatie Vanhier Voerendaal worden ontwikkeld, hebben een woonoppervlakte van ongeveer honderd vierkante meter en bezitten twee slaapkamers, berging en parkeergelegenheid op eigen terrein. De huurprijzen zullen onder de huurtoeslaggrens gaan liggen.

En dat moet erin resulteren dat de woningen betaalbaar worden voor starters op de woningmarkt. Maar door de bungalows gelijkvloers te maken, zouden ze ook aantrekkelijk moeten zijn voor senioren die kleiner willen gaan wonen. De hoop is dat er daardoor weer een aantal gezinswoningen vrijkomen.

Aan de Mheerderweg in Banholt en de Karreweg in Sint Geertruid komen in totaal 35 nieuwe woningen. Als er straks in andere kernen ook weer gebouwd kan worden, wil de gemeente ook daar voor het sociale huursegment kijken naar patiobungalows.

- Advertentie -
Vorig artikelMVV opnieuw met lege handen
Volgend artikel“Die van Engels, heel leuk en een beetje gek, op een goede manier, haha!” – Iris Schellings aan het woord

1 REACTIE

  1. Wij, Fam. Paans hebben interesse in het project nieuwbouw voor ouderen in Banholt en willen graag meer info. Ons email adres is: paans161@planet
    Bij voorbaat dank. M.v.g. fam. Paans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in