MVV opnieuw met lege handen

Aardig meevoetballen, te snel onnodige tegengoals en vervolgens geen stootkracht meer om dat om te buigen. MVV liet ook tegen Excelsior hetzelfde spelbeeld zien als tegen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles. En ook nu stond de ploeg met lege handen: 2-0.

Hier had opnieuw meer in gezeten. De stelling van de verslaggever van Fox Sports klonk Thibaut van Acker na afloop bekend in de oren, zo erkende hij ook na de wedstrijd tegen Excelsior in Rotterdam. Vraag dringt zich wel op, waarom dat er telkens niet uitkomt. MVV speelt aardig tot goed mee, zonder echte kansen af te dwingen.

Nadat MVV wakker schrok na een grote kans voor spits Omarsson in de vierde minuut, had de ploeg de rest van de eerste helft de zaakjes prima op orde. Excelsior kwam er niet doorheen, en aan de andere kant voorkwam doelman Damen een treffer van wie anders dan Joeri Schroijen. Veel meer wist de ploeg van Darije Kalezic ook niet te creëren, maar MVV was wel minimaal gelijkwaardig aan Excelsior. Met Arne Naudts voor het eerst in de basis, kwam MVV geen moment meer in de problemen.

Na de thee was er opnieuw meteen een grote kans voor Excelsior, maar ditmaal besloot Niemeijer naast. Niet veel later was het dan toch raak. Bill Lathouwers stond verkeerd opgesteld, en zag Julian Baas een vrije trap in de korte hoek schieten. Tijd om zich te herpakken kreeg MVV niet, want twee minuten later zapte het scorebord naar 2-0. Een vrije trap voor MVV mondde uit in een razendsnelle Excelsior-counter met topschutter Omarsson als eindstation. Twee momenten van onoplettendheid en weinig doortastendheid, twee goals tegen. Kalezic greep in en liet Joy-Lance Mickels en Chelsea-debutant George McEachran meteen invallen voor de (opnieuw) fletse Timo Stavitski en de ongelukkig spelende Koen Kostons. 

Omdat Excelsior niet meer zo hoefde, kreeg MVV iets meer ruimte, maar de ploeg wist bitter weinig te creëren. Alleen Mickels kreeg een vrije schietkans, maar MVV ziet in de competitie nog niet de Mickels die indruk maakte in de oefenwedstrijd tegen Westerlo. Zijn schot ging dan ook voorlangs. En zo stond MVV na 93 minuten opnieuw met lege handen. Zo kon captain Van Acker niet veel met de stelling van de verslaggever dat er meer in gezeten had. “Het wordt tijd dat we de punten gaan meenemen naar Maastricht”, sprak de aanvoerder wijze woorden.

Opstelling MVV: Lathouwers, Martina, Mares, Waem (80. Zeegers), Salasiwa; Van Acker, Déom, Kostons (61. McEachran); Schroijen, Naudts en Stavitski (61. Mickels) 

- Advertentie -
Vorig artikel“Als je haar nog een keer wil zien, moet je nu komen”
Volgend artikelGelijkvloerse bungalows in de nieuwbouwplannen van Sint Geertruid en Banholt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in