De gemeente Gulpen-Wittem is sinds 1 oktober 2016 aangesloten bij JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst). De JOGG-aanpak richt zich op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun leefomgeving. In een JOGG-gemeente wordt er samen met lokale partners een gezonde leefomgeving gecreëerd. “De gezonde keuze moet weer de gemakkelijke keuze worden”, zegt wethouder Frans Derksen.

JOGG-aanpak

De JOGG-aanpak bestaat sinds 2010. In 2016 sloot de gemeente Gulpen-Wittem aan. Dit samen met de andere heuvelland gemeenten Eijsden-Margraten, Meerssen, Valkenburg aan de Geul en Vaals. Met als doel om ouders, bedrijven en allerlei instellingen kinderen en jongeren meer laten bewegen en op gezond gewicht houden. Want dat is hard nodig. “Al jaren zien we steeds meer overgewicht bij de jeugd”, weet Derksen. “Door de lockdowns was er opnieuw een stijging. Dat is zorgelijk, want overwicht kan tot allerlei ziekten leiden. Met de JOGG-aanpak willen we dat voorkomen.”

Verlengen samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar

Het college van Gulpen-Wittem heeft besloten om de samenwerkingsovereenkomst met JOGG te verlengen voor de komende periode van drie jaar. “Een mooie ontwikkeling, want zo zetten wij samen een stap vooruit naar een gezondere (leef)omgeving en een gezondere toekomst voor de jongeren” aldus Laura Spauwen, JOGG-regisseur in Gulpen-Wittem.

Meer weten?

Wilt u weten wat u of uw organisatie kan betekenen voor JOGG, Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst, in Gulpen-Wittem? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Laura Spauwen via telefoonnummer 088-8805544 of laura.spauwen@ggdzl.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelVocalgroup Magan organiseert Xmas Fair
Volgend artikel‘Luchtalarm’ sirenes zwegen in Zuid-Limburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in