Tijdens de Week van Lezen en Schrijven, las wethouder Jos Hendriks een dictee voor op het Vista college in Maastricht. Hiermee wil hij, net als alle Zuid-Limburgse gemeenten, aandacht vragen voor gratis volwassenenonderwijs voor mensen die moeite hebben met taal, rekenen of computervaardigheden.  

Dat zijn basisvaardigheden die je nodig hebt om goed te kunnen meedoen in de maatschappij. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven voelen zich vaker onzeker, hebben vaker problemen met hun gezondheid en hebben vaker schulden dan mensen die wel goed kunnen lezen en schrijven.

Gratis volwassenenonderwijs

Inwoners met een migratieachtergrond weten de weg naar het volwassenenonderwijs goed te vinden, maar mensen met Nederlands als moedertaal zijn vaak niet bekend met de mogelijkheden. Alle inwoners kunnen gratis terecht bij ROC VISTA College voor taal, rekenen of computervaardig-heden als zij nog niet op MBO 3-niveau zijn.

Taalhuis

Daarnaast kunnen inwoners terecht bij het Taalhuis. Het Taalhuis organiseert cursussen zoals ‘klik en tik’ om te leren omgaan met de computer of een sollicitatiecursus. Maar het meest bekend is het Taalcafé. Het Taalcafé is een plek voor iedereen die het Nederlands onder de knie wil krijgen. Deelnemers praten, lezen, schrijven en oefenen, maar vooral genieten van het contact met elkaar. Het Taalcafé wordt vanuit stichting Leven naast de Brouwerij georganiseerd en is gevestigd in de bibliotheek in Gulpen.

Zegt het voort!

Zuid-Limburgse gemeenten vinden het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van gratis volwassenenonderwijs bij VISTA College en het Taalhuis. Aanmelden voor volwassenenonderwijs kan via het telefoonnummer VISTA College: 088 – 001 50 00 of bij elke bibliotheek in Zuid-Limburg.

- Advertentie -
Vorig artikelOnthulling plaquette Eyserbosweg
Volgend artikelJoep Hons uit Mechelen ontvangt gemeentelijke onderscheiding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in