Gemeentehuis Vaals kleurt tot zaterdag blauw

Foto: Gemeente Vaals

Deze week kleurt het gemeentehuis van Vaals tot en met vrijdag in de avonduren blauw. Daarmee viert de gemeente dat de Verenigde Naties dit jaar 75 jaar bestaan.

De Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties wil het 75-jarig bestaan van de VN heel duidelijk markeren en vraagt gemeenten daarom gebouwen, bruggen,(kerk)torens, standbeelden, pleinen en fonteinen in Nederland in het kenmerkende blauw van de VN te verlichten. De gemeente Vaals geeft gehoor aan die oproep door het gemeentehuis in blauw licht te zetten.

Gemeentehuis zaterdag van blauw naar donker

Is het gemeentehuis tot en met vrijdag blauw gekleurd, zaterdagavond en -nacht zal het gemeentehuis juist helemaal donker zijn. Op 24 oktober vindt namelijk de landelijke Nacht van de Nacht plaats. In heel Nederland worden de lichten gedoofd om zo het donker donker te laten zijn en om te ontdekken hoe mooi de nacht is. De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd Natuur- en Milieufederaties. Kijk voor meer informatie op de website van Nacht van de nacht.

Tijdens de Nacht van de Nacht zal de helft van de openbare verlichting in de gemeente Vaals gedimd worden en daar waar mogelijk zal de lichtsterkte tot vijftig procent worden teruggebracht. Daarnaast zal ook het gemeentehuis haar lichten doven. Doet u ook mee?

- Advertentie -
Vorig artikelRoda JC en Telstar delen de punten
Volgend artikel“Nee, ik ben helemaal rap, ruige muziek, maar geen mixergeluid in mijn oren” – Tim Offermans aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in