Om het 25-jarig jubileum van het Krijtlandpad te vieren worden er op zaterdag 8 oktober 4 excursies op interessante plekken langs het pad georganiseerd. Vier gidsen van het IVN, Staatsbosbeheer, St. Het Limburgs Landschap en de Heemkundevereniging Vaals leiden ons rond.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.  Vooraf aanmelden via Krijtlandpad25jaar@kpnmail.nl onder vermelding van naam, aantal personen en welke excursie. Er is een maximum van 15 personen per excursie. De rondleidingen starten om 11.00 uur en duren 1 à 1,5 uur. U bent welkom vanaf 10.30 uur, en er staat koffie voor u klaar op Parkeerplaats Eijsderbeemden, en in Kasteellaan Oost-Maarland. Vanaf daar is er een rondleiding  door een IVN gids, met info over het ontstaan en beheer van dit gebied langs de Maas en de unieke flora en fauna. Verder kan men nog op twee andere startpunten terecht: Parkeerplaats De Nachtegaal en Gemeentebroek Meerssen. Daar rondleiding door een gids van St. Het Limburgs Landschap, info over o.a. de Curfsgroeve en bosgebied de Dellen.

Pittige klimmetjes!

Bij Heemkunde Kring Sant-Tolbert Vaals aan de Bloemendalstraat 11A, 6291 CL in Vaals (let wel: er is betaald parkeren) wordt een rondleiding door een stadgids van Sankt-Tolbert door het historisch centrum van Vaals georganiseerd, met info over de (industriële) geschiedenis van Vaals.

En vanaf Parkeerplaats Eperbaan, vlakbij de kruising met de Rugweg in het Vijlenerbos, start een interessante rondleiding door boswachter Michel, met info over het Vijlener bos met al zijn bijzondere bewoners.

- Advertentie -
Vorig artikelIn gesprek met college Gulpen-Wittem
Volgend artikelTraditie met historisch bevrijdingsevenement voortgezet: 3e editie Remember September ‘44 groot succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in