Elk jaar organiseren de Kring Valkenburg & Heuvelland van het LGOG, de afdeling Valkenburg van het IVN en de afdeling Valkenburg van Veldeke een avond met presentaties door elk van de drie organisaties. Dit gebeurt op woensdag 8 november in gebouw “De Beemde”, Koningswinkelstraat 30A, 6301 te Valkenburg. Het programma begint om 20.00 uur. Het ziet er als volgt uit: Allereerst is de presentatie van Jef Boosten van IVN Valkenburg met als thema ‘Vlinders’. Wat zijn vlinders en hoe leven ze? Het gaat niet goed met vlinders, veel soorten zijn ernstig bedreigd in hun bestaan. Hoe is het thans gesteld met de vlinders in Europa?

Daarna spreekt bestuurslid Willem Ubaghs van de Kring Valkenburg & Heuvelland van het LGOG over kerkschilders in onze regio. De kerk is heel lang een belangrijke opdrachtgever geweest voor kunstenaars. In Zuid-Limburg zijn talrijke mooie voorbeelden te vinden. In deze korte presentatie maakt u kennis met glas in lood en schilderingen uit: 1. de periode van 1850 tot 1920 onder invloed van Cuijpers; 2. het interbellum/de Limburgse School: Henri Jonas, Charles Eijck en Joep Nicolas; 3. na de Tweede Wereldoorlog, bijvoorbeeld Aad de Haas en Hans Truijen.

Tenslotte meldt Veldeke-Valkeberg zich met laezinge van LGOG en IVN die umzuime en aafwiesele mèt ’t veurlaeze en declamere van dialekpoëzie en -proza.

De avond is ook toegankelijk voor niet-leden. De entree bestaat uit een vrije gave.

Het is mogelijk dat er foto-, film- of geluidsopnames worden gemaakt en gebruikt (gepubliceerd) b.v. op sociale media. U wordt door uw aanwezigheid geacht daarvoor uw toestemming te hebben verleend en daarmee akkoord te gaan.

- Advertentie -
Vorig artikelSfeervolle kerstmarkt in ’t Keerhoes
Volgend artikelOuderensociëteit houdt soosmiddag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in