De Amerikaanse non-profit organisatie Mission Margraten Plus komt dit jaar wederom naar Nederland van 20 mei tot 27 mei! We hopen een viertal WO-II veteranen welkom te mogen heten. Voor de veteranen die in 2022 en 2023 meereisden was het een geweldige ervaring.

Hun grote wens is dan ook om weer adoptanten te mogen ontmoeten en om ze te bedanken voor hun liefdevolle zorg voor de graven van hun ‘Brothers’. Daarom wordt er voor de 3e keer op rij een Gratitude and Peace Ceremony georganiseerd op zaterdag 25 mei. Dit is een openbaar evenement, dus iedereen is van harte welkom, maar uiteraard hopen de veteranen op de aanwezigheid van zoveel mogelijk adoptanten!

Bij vrijheidsmonument te Mesch

Deze mooie ceremonie vindt plaats bij het vrijheidsmonument in Mesch van 12.00 tot 13.30 uur. De veteranen zullen arriveren per WW2 voertuigen. Verder wordt de ceremonie opgeluisterd door een Color Guard en een Bags and Pipe band.

Meet & Greet receptie in gemeentehuis Eijsden-Margraten

Na de ceremonie is er een speciale Meet & Greet receptie in het gemeentehuis van Eijsden-Margraten (te Margraten). Waarvoor we 100 adoptanten(families) uitnodigen. De adoptanten kunnen onze WO-II veteranen persoonlijk ontmoeten, een praatje met ze maken, de hand schudden en een mooie foto maken. Als dank voor de goede zorgen van de graven van hun ‘Brothers’ krijgen de aanwezige adoptanten uit handen van de veteranen een symbolisch cadeau overhandigd in de vorm van een stuk marmer. Deze unieke marmer komt uit dezelfde groeve waar de marmer van de kruizen en davidsterren van Margraten vandaan komt!

We zijn bedolven onder het aantal aanmeldingen voor de Meet & Greet en helaas zijn alle 100 plekken al bezet. Maar uiteraard is iedereen wel welkom bij de ceremonie zelf. En… de veteranen zullen ook aanwezig zijn bij het adoptantenconcert van de Adoptie-stichting op vrijdag 24 mei en Memorial Day op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten op zondag 26 mei!

- Advertentie -
Vorig artikelHKV-Galopialezing Fons Meijs over 50-jarig jubileum Mannenzangvereniging St. Cecilia in 1906
Volgend artikelOp woensdag 15 mei 2024 belangrijke Parochieavond in Eys

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in