Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen donderdagmiddag 12 september in Mesch de nationale start bij van de viering van 80 jaar vrijheid.

Op deze dag staat de start van de bevrijding van Limburg en het zuiden van Nederland centraal. In 2024 en 2025 vieren en herdenken we dat Nederland 80 jaar geleden werd bevrijd en dat we sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in vrijheid leven.

Het Zuid-Limburgse Mesch werd op 12 september 1944 als eerste dorp in Nederland door de geallieerde Amerikanen bevrijd van de Duitse bezetting. Vanaf dat moment werd Nederland verder bevrijd, wat gepaard ging met hevige strijd, vele slachtoffers en een kwellende hongerwinter. Het duurde tot 5 mei 1945 voordat heel Nederland bevrijd was.

Op verschillende momenten en plaatsen in Nederland wordt 80 jaar vrijheid gevierd en herdacht. Leden van het Koninklijk Huis wonen in het lustrumjaar diverse evenementen bij. Zij ondersteunen daarmee de inzet voor waarden als vrijheid, recht en democratie, die nooit vanzelfsprekend zijn.

- Advertentie -
Vorig artikelNieuws van Bridgeclub Margraten
Volgend artikelIn parochiekerk H. Catharina van Sienna: Jaarlijkse Dodenherdenking in Lemiers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in