Binnen de heemkundevereniging Galopia is men naast onderzoek naar het (verre) verleden ook druk bezig met het vastleggen van recentere historie. Veel van deze verhalen verschijnen in ons periodiek (verschijnt twee keer per jaar, rond oktober en rond april).

Op dit moment is Fons Meijs bezig met het inventariseren van katholieke priesters die binnen de gemeente Gulpen werkzaam zijn geweest. Hetzij werkzaam binnen de katholieke wereld zoals de RK. Kerk, het RK onderwijs, en binnen het jeugd- en jongerenwerk (Kath. Arbeidersjeugd, Kath. Arbeidersbeweging, Kath. Plattelands Jongeren), maar zeker ook binnen allerlei andere en meer algemene verenigingen en organisaties. Van de algemene informatie is op tal van plaatsen wel het een en ander terug te vinden, maar wat voor de artikelen in de periodiek ook heel wenselijk is zijn allerlei anekdotes. Anekdotes over (levens-)lessen, uitstapjes, belevenissen en opvattingen van deze geestelijken, kortom om een tijdsbeeld van de geestelijkheid in Gulpen vast te leggen, niet om te oordelen.

Graag zou de heemkundevereniging anekdotes hierover ontvangen dan wel in contact willen komen met mensen die hierover wat te vertellen hebben. Reacties graag richten aan fons.meijs@hotmail.com of telefonisch om een afspraak te maken (via tel. 06-12556085).

- Advertentie -
Vorig artikelRKMVC en trainer Richard Bessems na dit seizoen uit elkaar
Volgend artikelBen je donderdag in de buurt van Duitsland? Dan kun je een testalarm krijgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in