Rotary Club Gulpen-Heuvelland organiseert ook in het winterseizoen 2023/2024 weer het goede doel project Heuvelland Cinema, dit in de vorm van maandelijkse filmvoorstellingen. Op zondag 12 november 2023 kunt u weer in eigen regio genieten van een fantastische kwaliteitsfilm “Madres Paralelas” (Parallelle Moeders). Dit in de sfeerrijke omgeving van de gloednieuwe zaal van het Gulperhoes in de Rosstraat te Gulpen.

Twee verhaallijnen

Deze Spaanse film is een mooi melodrama met veel diepgang. Een eerbetoon  aan alle moeders. Er zit alles in deze film: knap acteerwerk, vlotte dialogen, strakke psychologische prudentie, maar ook veel humor. De vormgeving is een lust voor het oog. Tot in de puntjes verzorgd. Zoals de titel aangeeft, gaat het om twee prille moeders. Een van de vrouwen wordt gespeeld door de Spaans/Nederlandse Milena Smit. Een van de vrouwen wil in haar geboortedorp een massagraf uit de Spaanse Burgeroorlog bloot laten leggen en vraagt een specialist om haar te helpen. Ze raakt zwanger en bevalt samen met een andere vrouw in het ziekenhuis.

Dan volgen 2 verhaallijnen. De belangrijkste lijn gaat over de relatie tussen de 2 vrouwen. De andere lijn betreft het opgraven van het massagraf waarin het onverwerkt verleden van de Spaanse Burgeroorlog aan de orde komt.                  

Gulperhoes

Heuvelland Cinema vertoont momenteel haar films in het geheel vernieuwde Gulperhoes in Gulpen. Deze zaal is zeer modern en zeer ruim en is voorzien van een ultra modern ventilatie- en verwarmingssysteem. In de directe nabijheid van het Gulperhoes zijn ruime parkeergelegenheden aanwezig. Het aanvangstijdstip van de films is 20.00 uur. Er kan voorafgaand aan de film een consumptie worden genuttigd vanaf 19.30 uur. Verder is er de mogelijkheid in de pauze en/of na afloop van de film met elkaar na te praten onder het genot van een drankje.

Goede Doelen

De toegangsprijs voor de films bedraagt € 12,50 en de opbrengst is in zijn geheel bestemd voor de lokale goede doelen welke door Rotary Club Gulpen-Heuvelland worden ondersteund. De goede doelen zijn: Stichting Wensulance, Buddies NL project en Hart- en vaatonderzoek MUMC.

Reservering

De entreekaartjes voor deze film zijn verkrijgbaar via de website. Het is ook mogelijk kaartjes te kopen aan de avondkassa, wel met het risico dat de filmzaal uitverkocht is.

Techniek en organisatie van Heuvelland Cinema zijn in handen van Rotary Club Gulpen-Heuvelland. U bent van harte welkom bij Heuvelland Cinema op zondagavond 12 november  aanstaande in de sfeerrijke omgeving van het gloednieuwe Gulperhoes.

- Advertentie -
Vorig artikelIn Gasterij Berg en Dal: Kerstdiner ‘Samen Onderweg’
Volgend artikelInbeslagname van voertuigen en arrestaties tijdens “Donkere Dagen Offensief” in Gulpen-Wittem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in