Dinsdagavond werd in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de dienst Infra en de gemeente Gulpen-Wittem een grootschalige “Donkere Dagen Offensief”-controle uitgevoerd op de Wittemer Allee in Wittem. De operatie richtte zich op het vergroten van de veiligheid op de wegen tijdens de donkere wintermaanden.

Tijdens de controle werden verschillende overtredingen geconstateerd en maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te waarborgen. In totaal werden drie voertuigen in beslag genomen, terwijl drie bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed van alcohol of drugs. Daarnaast werd één persoon aangehouden vanwege een openstaande gevangenisstraf van 28 dagen.

Een opvallende vondst tijdens de operatie was de inbeslagname van blauwe flitsers bij een personenauto. Deze auto was niet gerechtigd om optische signalen te voeren. De inbeslagname van dergelijke apparatuur is van belang om ongeautoriseerd gebruik en mogelijke verwarring op de weg te voorkomen.

Tijdens de controle werden ook diverse boetes opgelegd aan bestuurders voor uiteenlopende overtredingen, waaronder defecte verlichting, kale voorbanden, rijden met een verlopen rijbewijs en het ontbreken van een gasdichte uitlaat.

De multidisciplinaire “Donkere Dagen Offensief”-controle is een gezamenlijke inspanning van de betrokken instanties om de verkeersveiligheid te verbeteren en overtredingen aan te pakken tijdens de wintermaanden, wanneer de risico’s op de weg toenemen. De autoriteiten benadrukken het belang van verantwoord rijgedrag en roepen bestuurders op om zich aan de verkeersregels te houden om ongelukken en incidenten te voorkomen.

Foto: Politie Basisteam Heuvelland
- Advertentie -
Vorig artikelHeuvelland Cinema presenteert Spaanse dramafilm Madres Paralelas  
Volgend artikel40 miljoen euro voor een groen en gezond Zuid-Limburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in