Waar het weer buiten steeds beter lijkt te worden, komen er boven de politieke speelvelden steeds meer donkere wolken aandrijven. Niet alleen de Coronacrisis maakt de situatie rondom de nieuwe kabinetsformatie erg lastig, ook het gerommel met stuk- ken en personages draagt niet bij aan een soepele formatie. Een bijzondere tijd, dat blijft het. Zeker nu voor het eerst ‘geheime’ notulen zijn vrijgegeven. Zo blijkt alles in deze tijd een bijzondere wending te krijgen. Waar interesse in de politiek bij de meeste jongeren vlak na de verkiezingen meestal afvlakt, is dat voor een aantal in het Heuvelland zeker niet het geval.

Luc Hellebrand (17) uit Vaals is een van de jongeren die vaak met grote ogen de gebeurtenissen rondom het Binnenhof volgt. Vooral de steeds maar voortdurende situatie rondom Pieter Omtzigt laat hem niet onberoerd: “Ik heb dan helaas nog geen stemrecht, maar áls, dan zou ik 100% op Pieter Omtzigt van het CDA stemmen. Een man die erg onder druk staat, ook door leden van zijn eigen partij. Ik vind het prima dat mensen hem als ‘emotioneel en té labiel’ wegzetten, maar voor mij is het een van de beste Tweede Kamerleden die ik tot vandaag de dag heb gezien. Een oprechte man, die niet voor niets meer dan 340.000 voorkeursstemmen behaalde bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen. Jammer dat hij een uitblinker is, want eigenlijk zouden we in Den Haag veel meer mensen als hem moeten hebben.”

Luc is helder: Open, duidelijke en eerlijke politiek, daar staat hij voor. Precies dat wat zijn favoriete politicus volgens hem zo goed doet: “En dat iemand die zijn mond terecht vaak opentrekt dan zo wordt behandeld… dat vind ik echt een slechte zaak in onze politiek. En dan wil ik nog niet spreken over de suggestie van een functie elders.” Of dat betekent dat Rutte met pensioen kan gaan? “Nee, dat vind ik dan weer te makkelijk door de bocht. Mensen die alleen maar vanaf de zijlijn schreeuwen: ‘Rutte moet weg!’ zijn te simpel bezig. Het is ook maar een mens, en ik vind oprecht dat hij goed zijn best doet om dit land goed te leiden. Helaas hebben veel mensen het vertrouwen in Rutte verloren, en helaas moet ik toegeven dat mijn vertrouwen de laatste tijd ook afneemt. Maar we moeten ook niet vergeten dat hij ons heel lang en goed gediend heeft.” Hoe de politieke situatie zich de komende tijd ook ontwikkelt, de op Havo 4 vertoevende Sophianum leerling zal het op de voet volgen. Of politiek zijn enige interesse is? Zeker niet. Luchtvaart, dat vindt Luc ook geweldig. Maar op dit moment zit hij meer in over de onderwijsmethode op school.

Alleen maar online lessen volgen, dat werkt volgens hem niet. Alleen maar fysiek onderwijs ook niet. Wat werkt dan wel? “De hybride methode. Dat is een goede oplossing. Elke dag opstaan, vijf dagen per week acht uur achter je laptop zitten met hoofdpijn, is geen optie. Ik denk dat hybride les een ‘goed’ alternatief is. Een goede mix tussen fysiek en online onderwijs. Je kunt dan makkelijker met een klein groepje achteraf hulp krijgen bij een bepaald vak. Het zou voor de docenten misschien ook veel makkelijker zijn. Nu bestaat er vaak de vrees: “Ik moet nog twee keer fysiek toezicht houden, en SE’s nakijken! Help!” Met het erin houden van af en toe een uurtje online les kunnen zulke dingen makkelijk verholpen worden.” Luc gaat alles gelukkig goed af, los van een politieke carrière, hoopt hij zich in een tijd na Corona verder te kunnen oriënteren op de luchtvaart. Want ook dat staat even totaal stil door de COVID-19. En als er dan over een tijdje weer veel vluchten boven Vaals hun witte kerosineslierten achterlaten, dan is Luc Hellebrand helemaal gerustgesteld!

- Advertentie -
Vorig artikelHet regent lintjes in Gulpen-Wittem
Volgend artikelGemeente Valkenburg a/d Geul start met groot onderhoud aan wegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in