Uw college verlengt de aflopende meerjarenconvenanten met de bibliotheken van Gulpen en Epen met een jaar. Ook verlengt u de regeling voor de basissubsidies van de verenigingen met een zelfde termijn. Wat is de reden daarvoor?

Wethouder Franssen: “Als gevolg van de corona gerelateerde ambtelijke tijdinvestering, is er onvoldoende tijd geweest om die meerjarenconvenanten en die regeling voor de basissubsidies te evalueren en eventueel aan te passen. Bovendien zijn de verenigingen amper in actie kunnen komen door de opgelegde coronamaatregelen. Het leek ons als college daarom het beste de nu lopende convenanten en regelingen ongewijzigd voort zetten voor de duur van een jaar. Hopelijk is dan alles weer normaal en is er ruimte voor evaluatie en mogelijke wijzigingen.”

Het blijkt nu definitief dat de maximum toegestane snelheid op de Wittemerweg, de Mesweg en Mr. Dr. Froweinweg in Eys wordt bepaald op 30 km.

Wethouder Last: “Dat klopt inderdaad. In een videopresentatie voor de bewoners van die straten hebben we gesproken over de aanstaande reconstructie van die wegen en daarbij is ook deze verkeersmaatregel ter sprake gekomen. De reacties daarop waren overwegend positief en dat is de reden geweest dat we dit nu in daden gaan omzetten en er een verkeersbesluit van hebben gemaakt. Deze maatregel wordt dus pas operationeel als de constructie van die straten klaar is. We hopen met die constructie  in de tweede helft van 2022 te beginnen. Dat karwei vergt ongeveer anderhalf jaar om het te kunnen klaren.”

Het partnerschap tussen Bureau Negen en onze gemeente Gulpen-Wittem wordt voortgezet. Kunt u eens duidelijk maken wat Bureau Negen in dit verband voor de gemeente betekent?

Wethouder Hendriks: “In 2008 heeft de rijkoverheid gemeenten via subsidies in staat gesteld om functionarissen in te zetten die jonge en oude Nederlanders weten te motiveren om deel te nemen aan sport en/of cultuur. Om dit voor onze gemeente te regelen hebben wij Bureau Negen ingehuurd. Zij stellen dus een functionaris beschik- baar om dit voor ons te regelen. Ondanks de beperkende coronamaatregelen heeft deze functionaris al heel wat activiteiten in gang gezet om burgers aan het bewegen te krijgen. We zullen proberen deze functionaris een keer uit te nodigen om in dit persgesprek mee aan te schuiven. Dan kan die uitgebreider op die activiteiten ingaan.”Heeft u ook vragen over het door het college van B en W van Gulpen-Wittem gevoerde beleid en de genomen besluiten? Laat het ons per e-mail weten: info@gulp-en-geuljournaal.nl Het college staat open voor alle soorten vragen en is graag bereid daar antwoord op te geven. Wellicht leest u een volgende keer hier het antwoord op uw vraag.

- Advertentie -
Vorig artikelSophianumcabaret verplaatst naar 9 t/m 13 maart 2022
Volgend artikelStreekbus ingezet tegen eenzaamheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in