Streekbussen in Zuid-Limburg rijden rond de feestdagen rond met een oproep om aandacht te hebben voor mensen die eenzaam zijn. Deze bewustwordingscampagne is een initiatief van veertien Zuid-Limburgse gemeenten die zich onder de noemer ‘Samen tegen eenzaamheid’ gezamenlijk inzetten om eenzaamheid onder de aandacht te brengen en  terug te dringen.

Eenzaamheid ook in Zuid-Limburg groot probleem

Dertig bussen worden bestickerd in het kader van een speciale kerstcampagne. Eenzaamheid is ook in Zuid-Limburg een groot probleem. In december 2020 tekenden negen Zuid-Limburgse gemeenten voor een regionale aanpak van eenzaamheid. Inmiddels hebben zich nóg vijf gemeenten en de provincie bij het initiatief aangesloten en doen in totaal veertien gemeenten mee: Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg, Simpelveld, Sittard-Geleen, Gulpen–Wittem, Vaals, Stein, Beek, Beekdaelen, Eijsden-Margraten, Voerendaal, Brunssum.
Met de bewustwordingscampagne hopen de gemeenten inwoners te bewegen in eigen omgeving iets te doen voor eenzame mensen.

Kom erbij!

“Een mooie manier om samen de schouders eronder te zetten” aldus wethouder Franssen van gemeente Gulpen-Wittem. “Kom erbij! Ook jij kunt iets doen tegen eenzaamheid. Door te erkennen dat je wel eens gevoelens van eenzaamheid ervaart. Door iets voor een ander te doen zoals een kaartje sturen of een (digitaal) praatje te maken. Een klein gebaar kan als een groot verschil maken! ”

- Advertentie -
Vorig artikelIn gesprek met college Gulpen-Wittem
Volgend artikel“Wij zeggen namelijk altijd dat we er een werktheater van willen maken” – Nathalie Roebroeck aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in