De gemeente Gulpen-Wittem heeft een ‘Plan van Aanpak Eenzaamheid’ opgesteld. Een belangrijk speerpunt in deze aanpak is het bevorderen van bewustwording bij de burger over wat eenzaamheid is en wat hij of zij daar zelf tegen kan doen.

Klooster Wittem wil als samenwerkingspartner hieraan een bijdrage leveren, met een lezing verzorgd door Frank Geerings. Deze vindt plaats op vrijdag 17 november van 13.30 tot 15.30 uur in Klooster Wittem. Als entree rekent men op een vrije gave.

Begrip ‘Eenzaamheid’

Eenzaamheid is een groot probleem in onze geïndividualiseerde samenleving. We krijgen steeds meer en beter inzicht in de gevolgen van Eenzaamheid voor onze gezondheid. Oplossingen zijn niet eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat het probleem gesignaleerd wordt en bespreekbaar wordt.

Frank Geerings zal nader ingaan op het begrip ‘Eenzaamheid’. Welke vormen van Eenzaamheid zijn er? Hoe vaak komt het voor en bij wie? Wat zijn mogelijke oorzaken van Eenzaamheid? Wat is er aan te doen en door wie? Een bijeenkomst voor iedereen die dit onderwerp aan het hart gaat. Graag aanmelden via www.kloosterwittem.nl/Agenda of telefonisch via 043-4501741.

- Advertentie -
Vorig artikelS.E.S. Damesvolleybalclub Gulpen zoekt nieuwe leden
Volgend artikelDrie jubilarissen bij Harmonie Sint Martinus Vijlen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in