Open Dag Sophianum live online

Sophianum Gulpen

Het Sophianum heeft de laatste maanden heel wat ondernomen om de basisschoolleerlingen zo goed mogelijk te informeren over de stap naar de brugklas. In november werd vanuit een studio een Vraag- en Antwoordavond live uitgezonden, die zeer goed bekeken werd. De kijkers thuis konden vragen insturen via WhatsApp, die direct door leerlingen en personeelsleden beantwoord werden. Ook online Tafelgesprekken met de teamleiders van de diverse onderwijsniveaus (‘kolommen’) die in december volgden, trokken heel veel belangstelling. Na de Vraag- en Antwoordavond is er namelijk vaak behoefte aan meer informatie over een kolom. In die Tafelgesprekken werd dan ook dieper ingegaan op de kwaliteiten en specifieke onderdelen van een bepaalde kolom. Als derde informatie-input volgden daarna diverse zogenaamde ‘Sophianum Snacks’. Die werden elke vrijdagmiddag online geplaatst. In elke Snack kwamen algemene onderwerpen aan bod, zoals bijvoorbeeld zorg, begeleiding, de mentor, pauze en het Technasium. Alle genoemde activiteiten zijn op de website en social media van het Sophianum terug te kijken.

Als klap op de vuurpijl zou dan een spetterende Open Dag moeten volgen, waarin de toekomstige leerlingen eindelijk een keer fysiek in het gebouw zouden kunnen rondneuzen. Corona zet daar helaas rigoureus een streep door. Het vuur is echter niet gedoofd. Het Sophianum zet in op een livestream en een interactieve Open Dag. Geen gelikte vooraf opgenomen filmpjes, maar gewoon live vanuit het gebouw.

Op zaterdag 6 februari kunnen leerlingen op vier momenten (09.00-10.00-11.00-12.00 uur) via een livestream een rondleiding door het gebouw krijgen. Aanmelden voor de rondleidingen tijdens de Open Dag is niet nodig. De link naar de rondleidingen is te vinden op sophianum.nl/opendag/

De rondleiding duurt 20 minuten. De rest van het uur kunnen de leerlingen gebruiken om proeflessen te volgen en is er voor leerlingen en ouders nog ruimte om, weer via een livestream, met teamleiders en andere personeelsleden te praten. Voor de proeflessen en de Q&A’s moeten leerlingen en ouders zich van tevoren aanmelden. Vanaf maandag 25 januari staat de inschrijfmodule open op de Sophianumsite. Op deze manier hoopt het Sophianum dat leerlingen en ouders ondanks alle beperkingen toch optimaal geïnformeerd worden.

Op zaterdagmiddag 6 februari begint tevens een ludieke activiteit. Dan wordt namelijk het startschot gegeven voor de “50k Sophianum Challenge Basisscholen Editie 2021”. Basisschoolleerlingen worden dan uitgedaagd om 50 kilometer te wandelen. De Challenge eindigt op woensdagmiddag 24 februari. Inschrijven daarvoor kan via dezelfde module als waarmee de leerlingen inschrijven voor de proeflessen.

Zaterdag 6 februari 2021 – Open Dag Sophianum – Voor meer informatie en inschrijvingen zie de site: www.sophianum.nl

- Advertentie -
Vorig artikelMarieke Nass op CDA-kandidatenlijst Tweede Kamer verkiezingen
Volgend artikelNieuwe stichting ‘Durpshoes Nieswieler’ ziet levenslicht in Nijswiller

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in