In 1946 werd in Wijlre de Studentenclub “Don Bosco” opgericht voor de jongensstudenten. In 1962 volgde de Meisjesstudentenclub “Dominique”. In 1966 fuseerden beide en gingen verder onder de naam Studentenclub “Don Bosco”. In 1970 werd de studentenclub opgeheven en het Trefcentrum opgericht voor studenten en werkenden. In 1946 werd de Jonge Garde opgericht voor meisjes. In 1965 werd deze naam veranderd in Rooms Katholiek Meisjesgilde. In 1968 werd de Jeugdsoos opgericht voor jongeren van 12 tot 16 jaar. In 1970 werd het Katholiek Meisjesgilde ook toegankelijk voor jongens onder de naam Jongerengroep.

50 jaar St. Jeugd- en Jongerenwerk

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Wijlre werd opgericht. De Stichting was een overkoepeling van bovengenoemde jeugdverenigingen. Om herinneringen op te halen wordt er een Reünie georganiseerd door Harry Vaessen, Jo Meessen, Jan Verheijden en Ine (Boumans)-Urlings voor iedereen die vóór 1975 lid is geweest van een of meerdere van die jeugdverenigingen. Uiteraard zijn eventuele partners ook welkom.

Dat gebeurt op 29 oktober 2023 van 14.00 tot 18.00 uur in het Wielderhoes. De kosten zijn € 7,50 per persoon (dat is inclusief een kop koffie/thee met een stuk vlaai). Mn dient zich vooraf aan te melden. Aan de hand van oude ledenlijsten is geprobeerd zoveel mogelijk mensen persoonlijk te benaderen. Dat is niet altijd gelukt. Als er mensen zijn die zouden willen komen maar nog niets gehoord hebben, dan kunnen zij zich alsnog aanmelden via: reunie-jjw-50@ziggo.nl. Men ontvangt dan een aanmeldingsformulier met het bankrekeningnummer. Men dient vóóraf te betalen doch uiterlijk op 14 oktober. De aanmelding is pas definitief nadat de betaling is overgemaakt. Naast het gezellig samenzijn zullen er ook foto’s en films uit die tijd worden getoond. Als er mensen zijn die beeldmateriaal, krantenknipsels of andere documenten hebben, dan zouden de organisatoren die graag vooraf digitaal willen ontvangen. Als men de foto’s en/of films niet digitaal heeft, dan kan de organisatie dat voor je doen. Even laten weten bij de aanmelding, dan wordt er een afspraak gemaakt bij je thuis of elders. Het beeldmateriaal zal uitsluitend tijdens de reünie worden getoond.

- Advertentie -
Vorig artikel‘Op verzeuk op bezeuk’
Volgend artikelMarinierskapel der Koninklijke Marine concerteert in de Obelisk van Vaals

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in