Op 15 maart was het de dag dat de Heemkunde Vereniging Margraten exact 15 jaar geleden werd opgericht. Inmiddels heeft de vereniging meer dan 100 leden en hebben we al mooie projecten afgerond en artikelen geschreven in “Op de Huugte”. Het behalen van deze mijlpaal willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, maar vieren we met iedereen. Om deze dag groots aan te pakken, hebben wij de handen ineengeslagen met de Jonkheid Groot Welsden.

Het feest is voor iedereen toegankelijk en zal op zaterdag 23 juli om 15.00 uur losbarsten en duren tot in de late uurtjes. Dit gaat gebeuren in en om de loods van de familie Frints, op het adres Groot Welsden 30.

Foto-expo en filmvertoningen

Naast gezelligheid en muziek (door DJ Jean Pierre & blaaskapel de Sappige Boys) is er een fototentoonstelling met als thema “Klein & Groot Welsden”. Verder worden er films “van vreuger” afgespeeld, is er een mini heemkunde museum, wordt gezorgd voor eten en drinken en kan een wandeling rondom het feestterrein gemaakt worden.

Historische wandeling

Deze historische wandeling/speurtocht wordt verzorgd door Jo Lardenoije en heeft een lengte van ca. 5 km. Ook zal er in een echte bakoven én op traditionele wijze vlaaien gebakken worden, en wel door ‘bekker’ Leo Deckers uit Margraten. Heeft u interesse in een van deze overheerlijke vlaaien, op deze dag kan dat, en zelfs tegen een gereduceerd tarief. Ook aan de jeugd is gedacht en zal er onder meer een springkussen zijn. Er wordt getracht deze dag de sfeer van een ouderwets gezellig (weide)feest te creëren.

- Advertentie -
Vorig artikelTwee harmonieën starten peuter- en kleutermuziek
Volgend artikelKringbedevaart naar Kevelaer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in