Harmonie Excelsior in Nijswiller en harmonie Sint Cecilia in Mechelen slaan de handen ineen om de allerkleinsten onder ons met muziek te laten kennismaken. Muziek luisteren en maken: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is fantastisch voor de ontwikkeling van je kleine. Zo zorgt het maken van muziek dat de taalontwikkeling gestimuleerd wordt door actief bezig te zijn met muziek en de fijne en grove motoriek verbetert door bezig te zijn met bijvoorbeeld tromgeroffel en afwisselend hard en zacht te spelen. Daarnaast doet een kind tijdens het maken van muziek steeds een beroep op zijn hersenen.

Muziek heeft namelijk invloed op beide hersenhelften, waardoor hij of zij beter een ritme kan herkennen, een melodie kan zingen en toonhoogtes kan onderscheiden. Ook kan muziek bijdragen aan een goed geheugen en helpt het je kind gevoelens makkelijker te uiten.

Bovenal leert de ervaring dat niet alleen de kindjes genieten, ook voor ouder of opa/oma is het fijn om echt even helemaal met je kleintje bezig te zijn. Het schept een band. Harmonie Excelsior Nijswiller en Harmonie Sint Cecilia Mechelen zullen daarom starten met muziekcursussen voor peuters, kleuters en een vervolgcursus voor oudere kinderen. Peuters zullen kennismaken met het maken van muziek, samen met een ouder of begeleider. Kleuters en oudere kinderen zullen zingen, klappen, bewegen, luisteren, instrumenten maken en bespelen, liedjes verzinnen en spelenderwijs noten leren. De cursussen zijn heel ongedwongen, de kinderen krijgen geen huiswerk. Word je net als de beide muziekverenigingen ook enthousiast? Houd dan het lokale weekblad van beide verenigingen in de gaten. Dit najaar kun je je kind namelijk aanmelden voor een gratis proefles. Tijdens deze proefles zal ook meer informatie gegeven worden over de kosten en de verdere vormgeving van deze muziekcursussen.

- Advertentie -
Vorig artikelPrima opmaat voor Jubileumfeest in augustus! Zestal schutterij St. Maternus Wijlre, 7e bij OLS in Meijel !
Volgend artikelJubileumfeest HKV Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in