De Maastrichtse kinderboerderijen en kinderboerderij Pietersheim in Lanaken vieren op woensdagmiddag 4 oktober 2023 vanaf 14.00 uur dierendag met het konijn als hoofdthema. Konijnen zijn heel populaire huisdieren, maar ze zijn helaas ook nog steeds de meest gedumpte huisdieren!

Kom op woensdagmiddag 4 oktober naar de kinderboerderij om van alles te weten te komen over konijnen in de natuur. En om meteen te ontdekken waar tamme huiskonijnen blij van worden.

Voor kinderen is er natuurlijk van alles te doen rondom het konijn. Zij kunnen o.a. kennismaken met de boerderijkonijnen en naar hartenlust knutselen. Iedere boerderij heeft een nagelstudio waar gratis (konijnen-)nageltjes kunnen worden geknipt (met uitzondering van De Grubbe bij Vijverdal). Maastricht heeft vijf kinderboerderijen in verschillende wijken: De Heeg, Daalhof, Limmel, Heugem (bij Maasveld) en Scharn (bij Vijverdal). In Lanaken vind je kinderboerderij Pietersheim.

Activiteiten

Een kleine greep uit de activiteiten: op de boerderij van Maasveld in Heugem wordt het Konijnenbordspel gespeeld (i.p.v. Ganzenbord) en kun je worteltjestaart proeven. Op Boerderij De Grubbe bij Vijverdal wordt een gloednieuw konijnenverblijf geopend, en in Lanaken mag je meedoen met een wedstrijd en kun je geschminkt worden. Voor meer info: tel. 043-3219941 CNME Maastricht en regio zie www.cnme.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelPlek 11 op kandidatenlijst biedt volop perspectief: Marieke Wijen-Nass: Kandidaat Tweede Kamerlid BBB
Volgend artikel‘Op verzeuk op bezeuk’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in